in

Βίντεο στο YouTube Kids δίνουν συμβουλές αυτοκτονίας στα παιδιά

[dropcap]H[/dropcap] Φρι Χες, παιδίατρος και μητέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ανακάλυψε συμβουλές αυτοκτονίας σε παιδιά κρυμμένες σε βίντεο στο Youtube Kids.

Η Χες έμαθε για τα ανατριχιαστικά βίντεο το καλοκαίρι, όταν μία άλλη μητέρα εντόπισε ένα από αυτά. Τo Youtube Kids είναι μια πιο φιλική προς τους ανήλικους χρήστες έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας, κάτι που θεωρητικά κάνει τους γονείς να νιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους όταν αυτά περιηγούνται σε αυτό.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”texnologia”]

Η παιδίατρος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ενός παιδικού video game, εμφανιζόταν ένας άνδρας με γυαλιά ηλίου στην οθόνη που παρείχε συμβουλές αυτοκτονίας.

«Σοκαρίστηκα. Με θυμώνει και με απογοητεύει» τόνισε η Χες, που ξεκίνησε αγώνα για να εξαφανιστούν τα συγκεκριμένα βίντεο από την πλατφόρμα, ενημερώνοντας διάφορες ομάδες και ζητώντας να αφαιρεθούν.

Ο μυστηριώδης άνδρας εμφανιζόταν ξαφνικά στην οθόνη. «Θυμηθείτε παιδιά» ξεκινούσε να λέει, κρατώντας κατά τα φαινόμενα μία φανταστική λεπίδα και πιέζοντάς τη στο χέρι του. «Πλάγια για προσοχή. Κατά μήκος για αποτέλεσμα», αναφερόμενος προφανώς σε τρόπους που μπορεί κάποιος να κόψει τις φλέβες του, όπως αναφέρει η Washington Post.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως υποστηρίζει η Χες, μετά το πρώτο περιστατικό αποφάσισε να εξερευνήσει περισσότερο το Youtube Kids και όσα βρήκε την εξέπληξαν δυσάρεστα. Για την ακρίβεια, εντόπισε και βίντεο που δικαιολογούν τη σεξουαλική παρενόχληση, τη σωματεμπορία αλλά και την ενδοοικογενειακή βία. Σε ένα βίντεο, το οποίο θύμιζε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, φαινόταν ακόμη και ένα μακελειό σε σχολείο.

«Τα βίντεο τα οποία έχουν καταγγείλει οι χρήστες ελέγχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όποια βίντεο δεν πρέπει να βρίσκονται στην εφαρμογή αφαιρούνται. Την ίδια ώρα, επενδύουμε σε νέους ελέγχους για τους γονείς, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα να επιλέγονται χειροκίνητα τα βίντεο και τα κανάλια στην εφαρμογή. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στα συστήματά μας και γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά», ήταν η απάντηση του Youtube στις καταγγελίες της Χες.

«Εικόνα διάλυσης εμφανίζει η άλλοτε κραταιά παράταξη του Κώστα Ασκούνη»

Μια Lamborghini Gallardo τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες (vid)