in

Το instagram πρώτο στην αποπλάνηση ανηλίκων

Θλιβερή πρωτιά για το Instagram, αφού μέσω της διάσημης πλατφόρμας όλο και περισσότερα παιδιά αποπλανούνται.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας σε βάρος των Παιδιών (NSPCC) στη Μεγάλη Βρετανία. Η αστυνομία στην Αγγλία και την Ουαλία κατέγραψε περισσότερες από 5.000 περιπτώσεις διαδικτυακής αποπλάνησης σε παιδιά, από τότε που οι σεξουαλικές επικοινωνίες έγιναν εγκληματικές τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, το Instagram είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το υψηλότερο ποσοστό (32%) περιπτώσεων (1.317 περιστατικά). Το Facebook έρχεται δεύτερο με ποσοστό 23%, ενώ το Snapchat τρίτο με 14%.

Μάλιστα, τα νεαρά κορίτσια ηλικίας από 12 έως 15 ετών καταγράφονται ως ο μεγαλύτερος στόχος των δραστών, ενώ υπάρχουν και θύματα μικρότερων ηλικιών, κάτω των 12, σύμφωνα με την έρευνα.

«Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε την επόμενη τραγωδία πριν αναλάβουν δράση οι εταιρίες τεχνολογίας. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία στο σχεδιασμό της πλατφόρμας και κυρίως στις υπηρεσίες που προσφέρει στις νεότερες ηλικίες», είπε ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών, Σαχίντ Τζαβίντ, σχετικά με τους υποχρεωτικούς κανονισμούς προστασίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Και αυτή την Κυριακή η γιορτή των παραγωγών στην Καλλιθέα!

Στον Φάρο Τυφλών Καλλιθέας ο βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας