in

Αν σου έρθει αυτό το μήνυμα, μην το ανοίξεις σε καμία περίπτωση!

[dropcap]E[/dropcap]άν είσαι χρήστης iPhone, θα πρέπει να προειδοποιήσουμε γι’ αυτό που σε περιμένει. Υπάρχει πιθανότητα να λάβεις ένα μήνυμα που δεν πρέπει ν’ ανοίξεις σε καμία περίπτωση!

Το “dot of death” είναι το νέο bug που κάνει τον γύρο του κόσμου κι απειλεί να καταστρέψει τις iPhone συσκευές μας. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το νέο bug είναι πολύ επικίνδυνο και σε περίπτωση που λάβεις αυτή τη μαύρη κουκκίδα- βόμβα σαν iMessage, δεν θα πρέπει να’ ανοίξεις το μήνυμα, εάν θέλεις να συνεχίσεις να έχεις κινητό!

Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το bug του WhatsApp, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό: Υπερφορτώνει το iPhone σου με χιλιάδες κομμάτια κειμένου unicode.

Αυτό που το κάνει, όμως, πολύ χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει εμφανής, εύκολος τρόπος για να σβήσεις το μήνυμα όταν το έχεις ανοίξει.

Εάν το μήνυμα ανοίξει, η οθόνη της συσκευής σου θα «αδειάσει» και θα παραμείνει έτσι μέχρι η Apple να επιλύσει το πρόβλημα.

Και μην σκεφτείς την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σου, καθώς αυτό θα επαναφορτώσει το bug και θα καταστρέψει τη συσκευή σου.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις αμέσως την εφαρμογή για τα μηνύματα στο iPhone σου.

Τι σου προτείνουμε να κάνεις εάν λάβεις το “dot of death”;

  • Χρησιμοποιώντας το 3D Touch, πάτα και κράτησε πιεσμένο το εικονίδιο με τα μηνύματα και στη συνέχεια επίλεξε «νέο μήνυμα».
  • Ακύρωσε το νέο μήνυμα και θα μεταφερθείς αυτόματα στη λίστα με τις συνομιλίες σου.
  • Τέλος, πάτησε το κουμπί της επεξεργασίας και διάγραψε το μήνυμα με το bug.

Ένας άλλος τρόπος για ν’ αποφύγεις τη ζημιά, είναι να ζητήσεις απ’ τη Siri να ξεκινήσει μια νέα συνομιλία και να σου δώσει μ’ αυτό τον τρόπο πρόσβαση στα μηνύματά σου.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που είσαι προετοιμασμένος μην ανοίξεις το μήνυμα κι ακολούθησε τα βήματα για να το διαγράψεις χωρίς να το διαβάσεις.

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Εξωτερικά μοιάζει με ένα ακριβό σπίτι αλλά εάν δείτε πως είναι μέσα δεν έχει καμία σχέση με σπίτι!

Οι εργαζόμενοι της Amazon ουρούν σε μπουκάλια και είναι υπό συνεχή παρακολούθηση!