in

Η google φέρνει τον «φονιά» του iPhone

[dropcap]M[/dropcap]ια ανανεωμένη σειρά smartphones ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει η Google αυτό το φθινόπωρο συμπεριλαμβανομένου κι ενός μοντέλου με full screen οθόνη. Στόχος της η αύξηση των εσόδων από την επιχείρηση των smartphones που χαίρει μεν μεγάλης αναγνώρισης στην αγορά αλλά όχι και μεγάλων πωλήσεων.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”texnologia”]

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Alphabet Inc, η εταιρεία σχεδιάζει να μας παρουσιάσει τουλάχιστον δύο νέα μοντέλα, τα οποία πιθανότατα θα φέρουν το όνομα «Pixel 3» και «Pixel 3 XL».

Το μεγαλύτερο τηλέφωνο θα περιλαμβάνει bezel-less design και την γνωστή εγκοπή της οθόνης στο σημείο της κάμερας ενώ το μικρότερο θα μοιάζει αρκετά με το Pixel 2 χωρίς εγκοπή και bezel-less επιφάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα smartphones Pixel της Google θεωρούνται ευρέως ως μια από τις καλύτερες συσκευές Android χωρίς ωστόσο αυτό να αποτυπώνεται στις πωλήσεις τους. Έρχονται πολύ πίσω από το iPhone της Apple Inc. και τα προϊόντα της Samsung Electronics Co. σε πωλήσεις και μερίδιο αγοράς ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC εντός του 2017 απεστάλησαν λιγότερες από 4 εκατ. συσκευές. Για την ίδια περίοδο η Αpple πούλησε 216 εκατ. συσκευές.

Παρά τον ανταγωνισμό και με την μέχρι τώρα αδύναμη πορεία η εταιρεία δείχνει να σκοπεύει να προχωρήσει στην κυκλοφορία νέων κινητών θεωρώντας την μονάδα των smartphones ως βασική για το τεχνολογικό της μέλλον.

Η κυκλοφορία των νέων τηλεφώνων αναμένεται τον Οκτώβριο, όπως συνέβη και με τα προηγούμενα μοντέλα, σχεδόν ένα μήνα μετά το επίσημο event της Apple όπου και παρουσιάζονται τα νέα iPhone.

Σύμφωνα με τις πηγές ο βασικός συνεργάτης της Google στη διάθεση των νέων τηλεφώνων θα εξακολουθήσει να είναι η Verizon Wireless Inc.,

Παρά τις φήμες βέβαια τίποτα δεν θεωρείται δεδομένα και τα σχέδια της εταιρείας θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή η Google μοιάζει να συζητά την κατασκευή των νέων τηλεφώνων της με την Hon Hai Precision Industry Co., κατά κόσμον γνωστή κι ως Foxconn, δηλαδή τον κατασκευαστή που συναρμολογεί τα iPhones.

Επιπλέον το μεγαλύτερο Pixel θα περιλαμβάνει δύο εμπρόσθιούς φακούς κάμερας εντός της εγκοπής ενώ η κάμερα θα είναι αναβαθμισμένη και στα δύο μοντέλα.

Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση τα νέα τηλέφωνα της Google θα έχουν κι αναβαθμισμένο λογισμικό εκμεταλλευόμενα όλες τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Στόχος της εταιρείας είναι το τηλέφωνο να μπορεί να εκτελλεί τις περισσότερες δυνατές εργασίες με την λιγότερη δυνατή συμμετοχή των χρηστών, αυτόματα σαν να λέμε δηλαδή.

Όσο για την τιμή δεν υπάρχει κάποια πληροφορία προς το παρόν. Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι το τρέχον Pixel 2 κοστίζει 50 δολάρια λιγότερο από το iPhone 8, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο κοστίζει 50 δολάρια παραπάνω από το iPhone 8 Plus. Ωστόσο αυτό που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις δεν ήταν τόσο η τιμή του τηλεφώνου αλλά η μπλε οθόνη που παρουσίασε σε μερικούς χρήστες στην αρχή της κυκλοφορίας του. ΑΝ και η Google έβγαλε σύντομα ενημέρωση λογισμικού και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε οι αρχικές πωλήσεις δεν πήγαν καλά.

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Γκάλοπ στην Καλλιθέα – Βγήκαμε με την κάμερα και ρωτήσαμε για τα προβλήματα της πόλης! (vid)

Μετά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ η κύρωση της συμφωνίας από την Ελλάδα