in

Η startup που φτιάχνει ένα smartwatch για να σώζει ζωές

[dropcap]H[/dropcap] ιδέα για την συγκεκριμένη startup εταιρεία γεννήθηκε όπως και πολλές άλλες, από μια προσωπική εμπειρία του ιδρυτή της.

Πριν από τρία χρόνια ένας φίλος του Ράιαν Χάουαρντ πέθανε ξαφνικά στον ύπνο του. Για τον 43χρόνο επιχειρηματία αυτή ήταν μια εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή.

Λίγο μετά από τον θάνατο του φίλου του, ο Χάουαρντ άρχισε να αναζητεί μια συσκευή που θα μπορούσε να φορά το βράδυ και θα ξυπνούσε την σύντροφο του αν σταματούσε να αναπνέει. Όμως δεν μπορούσε να βρει κάτι που να τον κάλυπτε και έτσι αποφάσισε να φτιάξει τη δικιά του.

Τρία χρόνια μετά, ο ίδιος και η ομάδα του παρουσίασαν το iBeat Heart Watch, ένα ψηφιακό ρολόι αξίας 250 δολαρίων, το οποίο μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση κινδύνου ή ξαφνικού γεγονότος.

Το ρολόι ουσιαστικά παρακολουθεί την λειτουργία της καρδιάς. Η εταιρεία αναφέρει πως το ρολόι συλλέγει στοιχεία για την καρδιά, τα οποία τα επεξεργάζεται το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης της iBeat.

Αν το ρολόι καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημερώνει τον κάτοχο του. Αν αυτός επιβεβαιώσει ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά ή δεν απαντήσει μέσα σε 10 δευτερόλεπτο το ρολόι ειδοποιεί ασθενοφόρο καθώς και το πρόσωπο που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης τους. Επιπλέον ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να επιλέξει να καλέσει κάποιον αν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας στο Business Insider η διαφορά του ρολογιού του σε σχέση με τα υπόλοιπα smartwatch που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τα οποία παρακολουθούν τους χτύπους της καρδιάς, είναι ότι το iBeat Heart Watch επικεντρώνεται στην υγεία και όχι στην άθληση ή την απώλεια βάρους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος σηκώνει στον αέρα έφηβο (vid)

Πλησιάζει σιγά σιγά ο καύσωνας – Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη, καλύτερα την Τετάρτη