in

Η Xiaomi παρουσίασε το κινητό με την καλύτερη φωτογραφική στον κόσμο (vid)

[dropcap]H[/dropcap] κινεζική εταιρεία Xiaomi παρουσίασε το πρώτο παγκοσμίως «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone) που διαθέτει κάμερα με ανάλυση 108 megapixel.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο εξελιγμένος αισθητήρας της κάμερας αποτελεί δημιούργημα της νοτιοκορεατικής Samsung, που ακόμη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει στα δικά της προϊόντα, σύμφωνα με το BBC.

Προς το παρόν, το μοντέλο Mi CC9 Pro Premium έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει μόνο στην κινεζική αγορά με αρχικό κόστος περίπου 400 δολάρια. Η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει την ίδια κάμερα στο μοντέλο Mi Note 10 που θα παρουσιαστεί σήμερα και θα κυκλοφορήσει διεθνώς.

Η Xiaomi είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones διεθνώς με μερίδιο αγοράς γύρω στο 9,1%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, ενώ οι πωλήσεις της εμφανίζουν γρήγορη άνοδο στην Ευρώπη.

Μέχρι τώρα αισθητήρες με ανάλυση άνω των 100 megapixel έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακριβές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η προσπάθεια να συμπιεστεί τόσο μεγάλη ανάλυση σε ένα κινητό τηλέφωνο ενέχει τον κίνδυνο ψηφιακού «θορύβου» και ψηφιακής παραμόρφωσης στην τελική εικόνα, ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Ο αισθητήρας Isocell Plus της Samsung, τον οποίο χρησιμοποιεί η Xiaomi, είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από τους συνήθεις αισθητήρες που διαθέτουν οι κάμερες των smartphones, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, που επιτρέπουν -εφόσον υπάρχει επαρκές φως- να φθάνει μια εικόνα τα 108 ΜΡ. Σύμφωνα πάντως με τεστ που έχουν γίνει, οι εικόνες δεν είναι απαλλαγμένες από ψηφιακές παραμορφώσεις. Επιπλέον, είναι αναμενόμενο ότι φωτογραφίες των 108 ΜΡ απαιτούν πολύ μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή από ό,τι συνήθως.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρακάροντας με παλιό και με καινούργιο αυτοκίνητο (vid)

Έτσι αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι η 24χρονη κοπέλα σε μπαρ στον Πειραιά