in

Και όμως είναι αλήθεια: Η κασέτα επιστρέφει στην μουσική

Γνωρίζαμε μέχρι τώρα, πως το βινύλιο έχει επιστρέψει δυναμικά στην ζωή μας. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζαμε ότι η κασέτα μουσικής πουλάει σαν τρελή; Απίστευτο και όμως αληθινό.

Είναι τέτοια η ζήτηση που έχει, με αποτέλεσμα η National Audio Tape, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κασέτας στις Ηνωμένες Πολιτείες, να βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις παραγγελίες της, λόγω έλλειψης του οξειδίου του σιδήρου.

Πρόκειται για το υλικό που χρησιμοποιείται στην ταινία, για την εγγραφή και αναπαραγωγή εικόνας και ήχου.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το πρόβλημα έχει να κάνει με το εργοστάσιο που παράγει το συγκεκριμένο υλικό. Το μοναδικό στον κόσμο εργοστάσιο, που από τις αρχές του 2019, βρίσκεται υπό ριζική ανακαίνιση.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι πωλήσεις της κασέτας μουσικής, έχει αυξηθεί 25% σε σχέση με το 2018.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το κοινό, πρέπει να δείξει μία σχετική υπομονή, χωρίς… σημάδια πανικού, καθώς αναμένει το επόμενο διάστημα να τις παραδοθούν έντεκα τόνοι οξειδίου του σιδήρου.

Παράλληλα, θα προβεί σε επιπλέον προσλήψεις προσωπικού, ούτως ώστε να καλύψει εγκαίρως το χαμένο έδαφος των παραγγελιών, με απώτερο σκοπό, τα πράγματα να έχουν διευθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξουμε να κάνουμε εξόρυξη ολόκληρης της γης προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση της.

Η εγγραφή ηχητικών σημάτων σε μαγνητοταινίες στις ηχογραφήσεις των πρωτοτύπων μουσικών έργων ξεκινά το 1945. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η Phillips παρουσίασε πρώτη την μικρή γνωστή -και εν τέλει, θρυλική- κασέτα (Compact Cassette).

Πηγή: huffingtonpost.gr

Απίστευτο περιστατικό βίας στο Αιγάλεω: Ξυλοκόπησαν άγρια μαθητές

Η σημασία του φωτισμού στο σπίτι μας