https://www.ondemandkorea.com/mbc-documentary-special-e20200206.html
in

Μητέρα συναντά ξανά τη νεκρή κόρη της μέσω VR και ξεσπά σε κλάματα (vid)

Η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται ευρέως στο gaming, στο μέλλον όμως ίσως να έχει και άλλες χρήσεις. Μία αμφιλεγόμενη, θα είναι η ικανότητα να επαναφέρει κάποιος νεκρά μέλη της οικογένειας του για να τα δει ακόμα μία φορά. Ωστόσο αυτός είναι ένας ανεξερεύνητος τομέας της ανθρώπινης ψυχολογίας και κανείς δεν ξέρει αν κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου ή θα τους βυθίσει σε μία εικονική πραγματικότητα.

Αυτή τη χρήση VR εξερευνά το ντοκιμαντέρ του Munhwa Broadcasting Corporation, με τίτλο “I Met You”. Σε αυτό, μία πενθούσα μητέρα συναντά για άλλη μια φορά τη νεκρή κόρη της στον κόσμο του VR. Το συγκινητικό βίντεο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί πιστεύουν πως θα μας κάνει εθισμένους στον εικονικό κόσμο, αποκόβοντας αυτούς που πενθούν από τον πραγματικό.

Η 7χρονη κόρη της Jang Ji-sung, Nayeon, πέθανε το 2016 εξαιτίας μίας ανίατης ασθένειας. Η ομάδα παραγωγής χρειάστηκε 8 μήνες για να δημιουργήσει τον εικονικό κόσμο. Σχεδίασε ψηφιακά μία ακριβή αναπαράσταση του πάρκου που επισκέπτονταν μάνα και κόρη στον πραγματικό κόσμο και χρησιμοποίησε motion-capture τεχνολογία για να καταγράψει τις κινήσεις ενός παιδιού-ηθοποιού τις οποίες μετά θα χρησιμοποιούσαν ως μοντέλο για την ψηφιακή Nayeon. Χρησιμοποίησαν επίσης όλο το ψηφιακό αρχείο φωτογραφιών και video από την πραγματική Nayeon για την πιστότητα του χαρακτήρα.

Η μητέρα, φορώντας ένα VR headset πέρασε μια ολόκληρη μέρα με την εικονική κόρη της ξεσπώντας σε δάκρυα, παίζοντας μαζί της στο πάρκο, τρώγοντας και βάζοντάς την για ύπνο. Ο πατέρας, αδερφός και αδερφή της μικρής παρακολουθούσαν από τον ίδιο χώρο.

«Ίσως να είναι ο πραγματικός παράδεισος. Συνάντησα την Nayeon και μου χαμογέλασε, για πολύ λίγο αλλά ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Νομίζω πως είχα το όνειρο που πάντα ήθελα».

Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η τεχνολογία στη διαδικασία του πένθους; Θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ένα θάνατο; Θα εθιστούν στον ψηφιακό κόσμο για να βλέπουν όλο και περισσότερο τους αγαπημένους τους; Αν δινόταν σε εσάς η δυνατότητα να δείτε ξανά ένα αγαπημένο πρόσωπο που χάθηκε θα το κάνατε;

Πηγή: unboxholics.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Εξαφάνιση 7χρονης Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις – Οι ύποπτες κινήσεις και οι αντιφάσεις του πατέρα (vid)

Κινέζος δισεκατομμυριούχος: Οι νεκροί από τον κοροναϊό είναι 50.000 – Καίνε τις σορούς