in

Το Bitcoin ξεπέρασε τα $6.000 η μονάδα

[dropcap]A[/dropcap]σταμάτητη φαίνεται να είναι η πορεία του πρώτου ηλεκτρονικού νομίσματος του πλανήτη, με την τιμή του να ξεπερνά τα $6.000 ανά μονάδα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Το νέο ρεκόρ ακύρωσε αυτόματα το προηγούμενο, το οποίο σημειώθηκε στις 13 του ίδιου μήνα με την τιμή να ακουμπά τα $5.856.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”texnologia”]

Η κορύφωση της τιμής κατάφερε να χαρίσει στην οικονομία του Bitcoin κεφάλαιο αγοράς αντίστοιχο του αστρονομικού ποσού των $100 δις. Συγκεκριμένα, κατά την συγγραφή του άρθρου η τιμή μονάδας βρίσκεται στα $6.144 και το market cap στα $102 δις σύμφωνα με το unboxholics.com. Ωστόσο μη λαμβάνετε τα νούμερα αυτά ως απόλυτα, καθώς το ηλεκτρονικό νόμισμα σημειώνει τεράστιες ανόδους και πτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις τελευταίες να είναι 26% και 16% αντίστοιχα.

Το Bitcoin έχει πάρει πάνω από 500% αύξηση τον τελευταίο χρόνο, κάτι που δε δείχνει να σταματά σύντομα, ενώ η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει συνεχώς τόσο στο παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο ελληνικό, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν να δέχονται το Bitcoin σαν τρόπο πληρωμής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

38χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού τυχαία στο Σύνταγμα από αντιεξουσιαστές

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Να σταματήσει ο δήμαρχος τα πάρε-δώσε με τη Χρυσή Αυγή…»