in

Τώρα μπορείς να έχεις την ταυτότητά σου και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό! Από πότε ξεκινάει η νέα πλατφόρμα;

Το νέο car wallet που σου προσφέρει νέες δυνατότητες!

Από τις 27 Ιουλίου οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους το δίπλωμα και την ταυτότητά τους στην παραδοσιακή τους μορφή, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή, από το κινητό τους!

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο OT FORUM 2 και στο πάνελ «Ευφυείς, Βιώσιμες πόλεις–Ευφυείς πολίτες» αποκάλυψε πως το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός.

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως» σημείωσε, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, θα μπορούμε να έχουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, αλλά όχι το διαβατήριο, καθώς αυτό αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, κάτι το οποίο απαιτεί διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών.

Τι είναι το Car Wallet και πώς λειτουργεί;

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική εφαρμογή Car Wallet, όπως έχει γνωστοποιηθεί, θα δίνει πρόσβαση πιστοποίησης μέσω του κινητού στα παρακάτω στοιχεία, έχοντας νομική ισχύ σε περίπτωση ελέγχουν από την Τροχαία:

  • άδεια οδήγησης (δίπλωμα)
  • παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system
  • ιστορικό συντήρησης του οχήματος
  • άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (μέχρι τέλος 2022)
  • βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) (μέχρι τέλος 2022)
  • ασφαλιστήριο συμβόλαιο (από το 2023)

Τελικός στόχος είναι διαδικασίες, όπως η απόκτηση ενός διπλώματος ή ενός οχήματος και η επανέκδοση ενός εγγράφου λόγω απώλειας να γίνεται ψηφιακά, γρήγορα και απλά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
ipop.gr

Οικιακή βοηθός στην Καλλιθέα νάρκωνε και λήστευε ηλικιωμένους – Έριχνε χάπια στο φαγητό

Εδώ θα βρείτε τις νέες έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης στην Καλλιθέα