http://www.gazzetta.gr/entertainment/1229402/deyteri-stin-eurovision-i-foyreira-ehase-sto-nima-apo-israil-vids
in

Δεύτερη στην Eurovision η Φουρέιρα, έχασε στο… νήμα από το Ισραήλ (vid)

[dropcap]O[/dropcap]νειρο έμεινε για την Κύπρο η κατάκτηση της Eurovision! Η Ελένη Φουρέιρα, κέρδισε τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη, όμως οι επιτροπές δεν της επέτρεψαν να πάρει τον διαγωνισμό στην Κύπρο… Έτσι, το Ισραήλ που είχε καλύτερη κατάταξη στην επιτροπή και τελικά βγήκε πρώτο και στο televoting κέρδισε με το τραγούδι «Toy» τον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και θα φιλοξενήσει στην Ιερουσαλίμ τον 64ο διαγωνισμό.

Η Ελένη Φουρέιρα, ήταν εντυπωσιακή! Κέρδισε τους πάντες στην Πορτογαλία, πήρε την δεύτερη θέση στο televoting, αλλά οι επιτροπές την έφεραν στην πέμπτη θέση και κάπως έτσι το Ισραήλ πανηγύρισε τη νίκη πραγματικά στο… νήμα!

H Νέτα, συγκέντρωσε 529 πόντους και κατέκτησε τον διαγωνισμό, ενώ η Φουρέιρα έμεινε στους 436 και για 93 πόντους δεν κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Σε ό,τι αφορά την πρώτη σε προτίμηση από τις επιτροπές, αυτή ήταν η Αυστρία, η οποία όμως δεν τα πήγε καλά στο televoting και με 342 πόντους έμεινε στην τρίτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσαν δύο εκ των big five, με την Γερμανία να παίρνει την τέταρτη θέση με 340 πόντους και την Ιταλία την πέμπτη θέση με 308 πόντους. Από εκεί και πέρα, την 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά από το έξι μέχρι το δέκα οι: Τσεχία (281), Σουηδία (274), Εστονία (245), Δανία (226), Μολδαβία (209).

Η πρώτη πεντάδα της 63ης Eurovision:

1. Iσραήλ 529 βαθμοί
2. Κύπρος 436 βαθμοί
3. Αυστρία 342 βαθμοί
4. Γερμανία 340 βαθμοί
5. Ιταλία 308 βαθμοί

Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, η Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου» πήραν την 14η θέση στον πρώτο ημιτελικό με 81 βαθμούς.

Αυτά λοιπόν για φέτος! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Eurovision για τον Μάιο του 2019 στην Ιερουσαλήμ, με την ελπίδα πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στον τελικό…

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δήμαρχος Καλλιθέας: «…ο δήμος δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις»

Προκαλεί ο Αλβανός δραπέτης: Τα λέμε στην επόμενη απόδραση (vid)