in

Ένα εκατομμύριο οι καπνιστές και 158.000 οι ατμιστές στην Αττική

Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας εξακολουθεί να αποτελεί το κάπνισμα, παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στους καπνιστές. Όπως προκύπτει από νέα μελέτη που έγινε στην Αττική, το 32,7% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο άτομα στο νομό αυτό εξακολουθούν να είναι καπνιστές.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, στην Αττική το 5% του πληθυσμού χρησιμοποιεί πλέον ηλεκτρονικό τσιγάρο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 158.000 ατμιστές στο νομό. Από αυτούς ένα μικρό ποσοστό που αγγίζει το 1,5% των ατμιστών- χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είχε καπνίσει ποτέ στο παρελθόν τσιγάρο, δηλαδή ξεκίνησε για πρώτη φορά την ατμιστική συνήθεια, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστημονικές ομάδες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των Πανεπιστήμια Πατρών και Μακεδονίας και ανέλυσε τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4058 ενηλίκων στο Νομό Αττικής. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που αφορά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη χώρα μας, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κερδίζει η Καλλιθέα και τότε ελπίζει!

Στάση εργασίας σε μετρό, τρένα και Προαστιακό – Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη