in

Depon, Panadol, Ponstan, Brufen: Ποια φάρμακα προβλέπονται για τον κορονοϊό και ποια είναι επικίνδυνα

Μετά από έρευνες των επιστημόνων που αναλύουν την επιδείνωση της κατάστασης όσων έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, αναστάτωση έχει επικρατήσει στην ιατρική κοινότητα, με την επιδείνωση της κατάστασης ασθενών που τους χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης θεραπεία.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίς, Ολιβιέ Βεράν, νευρολόγος και ειδικευμένος γιατρός, ανακοίνωσε ότι η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην κατάσταση υγείας των κρουσμάτων με βαριά συμπτώματα.

Ο Ολιβιέ Βεράν έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Ο Σωτήρης Τσιόρδας, ειδικός λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, σε ερώτηση που δέχτηκε χθες, για τα αντιφλεγμονώδη απάντησε ότι δεν επαρκούν ακόμα οι ιατρικές ενδείξεις που θα επιβεβαιώσουν επίσημα την απαγόρευση χορήγησης ιβουπροφαίνης σε κρούσματα με κορονοϊό.

Ο κ. Τσιόρδας τόνισε ότι σε περίπτωση εμπύρετης κατάστασης, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως τα γνωστά σε όλους Depon και Panadol. Τα φάρμακα με ιβουπροφαίνη όπως Ponstan, Brufen, Algofren, βασίζονται σε άλλη δραστική ουσία για την οποία έκαναν λόγο οι γαλλικές Αρχές αλλά ο ίδιος απέφυγε να τα απενοχοποιήσει.

Όσο για τα φάρμακα της πίεσης, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης αλλά φαίνεται να δρουν καλύτερα σε όσους νοσούν από κορονοϊό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Στοίχημα: Το κίνητρο της Ρίζεσπορ σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα στη Σμύρνη

Γιατί άραγε πάνω στον πανικό αγοράζουμε χαρτί υγείας;