in

Γιατροί έκαναν πάνω από 30.000 μαλάξεις για 5 ώρες για να σώσουν 8χρονο αγόρι! (vid)

[dropcap]M[/dropcap]ια πολύωρη μάχη έδωσαν γιατροί στην Κίνα, για να σώσουν τη ζωή ενός 8χρονου αγοριού. Συγκεκριμένα, 30 γιατροί έκαναν μαλάξεις στο παιδί τουλάχιστον για 5 ώρες. Το μικρό αγόρι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Changzhou της ανατολικής Κίνας. Η νοσηλεία του ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από κρίση που προκλήθηκε από μυοκαρδίτιδα, μία ασθένεια επικίνδυνη, που μπορεί να αποβεί μοιραία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”viral”]

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών, δεν υπήρχε βελτίωση στην κατάσταση του αγοριού. Τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Σαγκάη.

Η απόσταση μεταξύ του Changzhou με τη Σαγκάη, είναι περίπου 177 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του μικρού αγοριού, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά και όλο το προσωπικό των ιατρών του έκανε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR).

Συνολικά, στην προσπάθεια συμμετείχαν 30 ιατρικοί υπάλληλοι, από διαφορετικά τμήματα του νοσοκομείου. Η προσπάθεια να επαναφέρουν το αγόρι διήρκεσε πάνω από 5 ώρες. Ο ένας γιατρός διαδεχόταν τον άλλο, για να κάνουν μαλάξεις στο αγόρι. Συνολικά, έκαναν πάνω από 30.000 θωρακικές συμπιέσεις, μέχρι που έδωσαν την κατάλληλη θεραπεία στο 8χρονο αγόρι.

Οι κόποι των γιατρών δεν πήγαν χαμένοι. Η υγεία του μικρού παιδιού σταδιακά βελτιώθηκε και οι καρδιακοί παλμοί του αυξήθηκαν στο επόμενο 24ωρο. Για καλή του τύχη, το μικρό παιδί, «έπεσε» σε καλή περίπτωση γιατρών και, κυρίως, ανθρώπων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Βάσω Μαργαρίτη: «Ο κος. Φωτόπουλος δεν εκφράζει πλέον την παράταξη μας»

Ξεπαρκάρει και σπέρνει την καταστροφή για επτά ολόκληρα λεπτά χωρίς έλεος (vid)