in

Ρομπότ περιπολούν σε πάρκα και κάνουν παρατηρήσεις σε όσους δεν κρατούν αποστάσεις (vid)

Οι δημοτικές Αρχές πόλης στη Σιγκαπούρη επιστράτευσαν ρομπότ για να κάνει υποδείξεις εκεί που είναι αναγκαίο

Ρομπότ κάνουν περιπολίες σε πάρκα της Σιγκαπούρης για να υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να κρατούν τις μεταξύ τους αποστάσεις εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το indy100.com, οι Αρχές της χώρας επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να επιβλέψουν την τήρηση των κανόνων και να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, δίνοντας έτσι και μία εικόνα από το μέλλον.

Μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα καταπολεμά τον κορονοϊό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μείνουν ασφαλείς οι πολίτες είναι να κρατούν τις αποστάσεις σε δημόσιους χώρους. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ιδίως την άνοιξη που ο καιρός σε πολλές χώρες είναι καλός και οι θερμοκρασίες σχετικά υψηλές.

Οι δημοτικές Αρχές πόλης στη Σιγκαπούρη επιστράτευσαν ρομπότ της Boston Dynamics, που μοιάζει με σκύλο), για να κάνει υποδείξεις εκεί που είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με το The Verge, αυτό είναι μέρος μίας δοκιμασίας 2 βδομάδων, κατά τις οποίες το ρομπότ θα αναμεταδίδει ηχογραφημένα μηνύματα για την κοινωνική απόσταση. Μάλιστα στο ρομπότ υπάρχουν κάμερες που θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στα πάρκα.

Η Επιτροπή Εθνικών Πάρκων της Σιγκαπούρης τόνισε ότι δεν θα συλλέγονται προσωπικά δεδομένα των πολιτών ούτε θα χρησιμοποιείται το υλικό για την ταυτοποίησή τους.

Ωστόσο, κάποιοι ήδη αντιδρούν στην ιδέα και συγκρίνουν τις εικόνες με αντίστοιχες που βλέπουν σε δυστοπικά θρίλερ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας αντισηπτικού

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο Νάσο