in

Ηλικιωμένος ζητά από αστυνομικούς μια μάσκα και τον βοηθούν να τη φορέσει – Η στιγμή απαθανατίστηκε και συγκλονίζει

Μια φωτογραφία ενός ηλικιωμένου κύριου που ζητά μια μάσκα από σταματημένους αστυνομικούς για να νιώσει πιο ασφαλής κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.

Εν καιρώ κορωνοϊού και καραντίνας δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν κάποιον για να φροντίσουν για αυτούς. Ειδικά στην περίπτωση των ευπαθών ομάδων, πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι που αναγκάζονται να βγουν από το σπίτι για να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να μπορούν καν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αφού οι μάσκες και τα αντισυπτικά αυτές τις μέρες είναι είδος προς εξαφάνιση και δε φτάνουν για όλους (ή μάλλον θα έφταναν αν κάποιοι δεν τα αγόραζαν δέκα-δέκα).

Στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη στην Ευρώπη και μετρά χιλιάδες θανάτους, ένας ηλικιωμένος κύριος αναγκάστηκε να βγει για να ψωνίσει τα απαραίτητα στο σούπερ μάρκετ, αλλά δεν είχε μάσκα.

Βλέποντας λοιπόν μερικούς αστυνομικούς σταματημένους στον δρόμο τους πλησίασε και τους ρώτησε αν έχουν μια μάσκα να του δώσουν. Τη στιγμή απαθανάτισε φωτογραφικός φακός και ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ιταλικής Αστυνομία. Στη viral φωτογραφία βλέπουμε τον έναν από τους αστυνομικούς να βοηθά τον κύριο να φορέσει τη μάσκα του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Polizia di Stato – Italy (@poliziadistato_officialpage) στις

«Ένας ηλικιωμένος ζητά μια μάσκα στους αστυνομικούς που είναι σταματημένοι σε σημείο ελέγχου. Είπε ότι, φορώντας την, τον κάνει να αισθάνεται πιο ήρεμος όσο κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. Η χαρά του είναι η ανταμοιβή μας για την κάθε προσπάθεια που κάνουμε. Μικρές κινήσεις που χαρίζουν δυνατές συγκινήσεις» διαβάζουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας που έγινε viral.

Η φωτογραφία έχει συγκεντρώσει πάνω από 30 χιλιάδες like και πολλοί είναι εκείνοι που καταδικάζουν τέτοιες εικόνες, αφού άτομα ηλικιωμένα ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα μέτρα προστασίας, χωρίς να χρειάζεται να «τρέχουν» για να προλάβουν μια-δυο μάσκες ή ένα αντισηπτικό…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μητσοτάκης προς βουλευτές ΝΔ: Σας καλώ να καταθέσετε το 50% του μισθού σας

Αλλάζει από σήμερα το όριο ανέπαφων συναλλαγών χωρίς PIN