in

Τα στοιχειωμένα σπίτια της Καλλιθέας και οι θρύλοι που κρύβονται πίσω από αυτά

Η Αθήνα, η Αττική, η Ελλάδα όλη είναι γεμάτη από τέτοια. Γιατί μένουμε σε αυτά τα τρία; Γιατί καμία άλλη περιοχή δεν θα έχει έτσι μαζεμένα, κάνοντας την Καλλιθέα κατάλληλη υποψήφια για την παρουσίαση των μύθων της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ

Το σπίτι της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά της Καλλιθέας, όπου και ζούσε η σημαντική ζωγράφος των αρχών του προηγούμενου αιώνα αλλά και καλλονή της εποχής. Να σημειωθεί ότι εκείνη ήταν που ζήτησε και πέτυχε την είσοδο των γυναικών στην Σχολή Καλών Τεχνών από τον βασιλιά Γεώργιο Β. Η ζωή της όμως έμελλε να σφραγιστεί από τον τραγικό έρωτα της με τον ρομαντικό ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο.

Μια ιστορία σαν χιλιοπαιγμένη ταινία. Εκείνος παράφορα ερωτευμένος μαζί της , και ενώ η ίδια έτρεφε εξίσου έντονα συναισθήματα γι’ αυτόν, αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε, γιατί δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την τέχνη και την ανεξαρτησία της. Εκείνος, συντετριμμένος από την απόρριψη, αυτοκτόνησε, πηδώντας με το άλογό του στα νερά του Σκαραμαγκά. Η ζωγράφος κατέρρευσε όταν έμαθε τα νέα, σφράγισε τις πόρτες του σπιτιού και έζησε εκεί μόνη, μουρμουρίζοντας το όνομά του μέχρι το τέλος της. Μέχρι σήμερα κάποιοι λένε ότι την ακούν να τον φωνάζει, ιδίως τις βραδινές ώρες, μιας και το πρωί, στο οίκημα στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
athenstimeout.gr

Άνεργος γιος μισεί τους γονείς του γιατί του έδωσαν 100.000 δολάρια και τον κακοέμαθαν!

Επικός τσακωμός Έλληνα με Γερμανό τουρίστα! (vid)