in

Το έγκλημα πάθους που σόκαρε την Καλλιθέα

Το έγκλημα πάθους που σόκαρε την Καλλιθέα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα τον Ιούλιο του 1980, είχε θύμα έναν 42χρονο φυσιοθεραπευτή. Ο δράστης ερωτεύθηκε παράφορα τη γυναίκα του θύματος.

Δεν κατάφερε όμως να αντέξει την απόρριψη και σκότωσε το σύζυγο της με 18 μαχαιριές.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο χρόνια, ενώ είχαν αποκτήσει έναν γιο που ήταν 16 χρονών και απουσίαζε την μοιραία μέρα. Το ανδρόγυνο παρακολουθούσε τηλεόραση, όταν το βράδυ της 26ης Ιουλίου 1980 χτύπησε το κουδούνι της πόρτας. Στην είσοδο του σπιτιού εμφανίστηκε ένας νεαρός, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά από κάποιο σημάδι της γυναίκας. Χωρίς ο σύζυγος να έχει δει τον νεαρό αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να ενόχλησε το σπίτι τους τα μεσάνυχτα. Αμέσως βγήκε για να τον εντοπίσει. Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να φιλονικούν μέχρι που ακούστηκε μια κραυγή: «Βοήθεια κρατάει μαχαίρι».

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή. Ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα 18 φορές. «Χτυπούσε με ιδιάζουσα μανία μέχρι που έστριβε το μαχαίρι ύστερα από κάθε χτύπημα», σημείωσε ο ιατροδικαστής. Το θύμα αιμόφυρτο προσπαθούσε να καταδιώξει τον δράστη. Αρκετά μέτρα από το σημείο της συμπλοκής έπεσε στο έδαφος. Οι δυνάμεις του δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν όρθιο. Η γυναίκα του βρήκε τον σύζυγο της να ανασαίνει βαριά μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ξεψύχησε στα χέρια της, ενώ τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα του θύματος δεν άντεξε, έπαθε νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκε και εκείνη σε νοσοκομείο.

Κόσμος προσπαθεί να λιντσάρει το δολοφόνο στο σημείο του εγκλήματος / Ο δράστης στην αναπαράσταση

«Δεν γνωρίζω το δράστη», δήλωνε η γυναίκα. Τελικά ανέφερε έναν άντρα, που την επισκεπτόταν στο μαγαζί της. Ο Παναγής, κατά 21 χρόνια μικρότερος της, υπήρξε πελάτης στην επιχείρηση της. Δε σταματούσε να την ενοχλεί, παρά τις παρακλήσεις της να σταματήσει. Ο δράστης της είχε αποκαλύψει ότι είχε πάρει χάπια, για να αυτοκτονήσει, καθώς δε μπορούσε να διαχειριστεί την απόρριψή της.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, κατέληξε στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικές αρχές έστρεψαν την έρευνα τους στα αρχεία του νοσοκομείου, προκειμένου να αναζητήσουν τον δράστη.

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση του εγκλήματος

Την επομένη ακολούθησε η αναπαράσταση του εγκλήματος στην Καλλιθέα. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να λιντσάρει το δολοφόνο. «Κάθαρμα, κτήνος», φώναζαν στον δράστη μόλις τον είδαν μπροστά τους. Η αναπαράσταση ξεκίνησε μισή ώρα αφότου οι συγγενείς του θύματος είχαν βγάλει το φέρετρο από το διαμέρισμα με τη σορό του άτυχου φυσιοθεραπευτή.

Ο Παναγής εμφανίστηκε απαθής και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα. «Μου φώναξε θα σε κανονίσω και άρχισε να με χτυπάει με γροθιές. Τα έχασα έβγαλα το μαχαίρι και του έριξα δύο μαχαιριές, τον έριξα κάτω και άρχισα να τον χτυπώ, για να αμυνθώ», ισχυρίστηκε. Εμφανίστηκε με μελανιές στα μάτια και όπως ομολόγησε ήταν από τις γροθιές του θύματος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει ενώ επέμενε ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα του θύματος.

Ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος και από το γιο του ζευγαριού, που την ημέρα της δολοφονίας του πατέρα του απουσίαζε από την Αθήνα. Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Ήταν ένα έγκλημα πάθους που έγινε πρωτοσέλιδο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
mixanitouxronou.gr
ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σεμινάριο με θέμα «Εκφράσεις βίας ανηλίκων στον φυσικό & διαδικτυακό κόσμο – πρόληψη & αντιμετώπιση»

Ψάχνεις οδοντίατρο στην Καλλιθέα; Ένα νέο υπερσύγχρονο οδοντιατρείο στην πόλη μας!