προοδευτική ενότητα Καλλιθέας
in

Ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» για την οικονομική πολίτικη της διοίκησης του Δήμου

[dropcap]M[/dropcap]ε αφορμή τα συγκριτικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου κατά τη δημοτική περίοδο από 31/8/2014 έως και 31/8/2019, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλλιθέας με συνοδευτική δήλωση του κ. Δημάρχου (25/9/2019), η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει τα ακόλουθα:

«1. Οι συγκρίσεις μεταξύ αριθμητικών μεγεθών είναι χρήσιμες. Αλλά για να γίνουν και αξιόπιστες πρέπει να αναδεικνύουν και τα ορθά και αντικειμενικά πολιτικά συμπεράσματα, τα οποία η διοίκηση του Δήμου σκοπίμως αποσιωπά, επιδιδόμενη σε πληκτικά επικοινωνιακά παίγνια. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι ο Δήμος Καλλιθέας οφείλει τα θετικά οικονομικά του μεγέθη τόσο στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας υπήρξε η σταθεροποίηση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το κράτος σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης, όσο και στην ενεργό στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, επίσης υπό προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση. Κατά τη διάρκεια της προηγουμένης δημοτικής περιόδου (2015 – 2019), ο Δήμος Καλλιθέας έλαβε από το κράτος συνολικά οικονομική επιχορήγηση, η οποία υπερβαίνει τα 60.000.000 €. Εξάλλου, στην Καλλιθέα τα μόνα και ακόμη εκτελούμενα τεχνικά έργα είναι αυτά που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, με αποφάσεις της προηγουμένης της διοίκησης. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί τον κ. Δήμαρχο να κινητοποιηθεί εγκαίρως ώστε και η φιλική του Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να τηρήσει τουλάχιστον την ίδια πολιτική στάση έναντι της Καλλιθέας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με τη μεγέθυνση των χρηματικών αποθεμάτων, τόσο σε συνθήκες κρίσης, όσο και γενικά. Αυτή η επιλογή δεν συνιστά χρηστή οικονομική διαχείριση, όπως η διοίκηση του Δήμου προπαγανδίζει. Αντιθέτως, ευθύνεται για την απουσία πραγματικού προγράμματος τεχνικών έργων και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλές από τις δημοτικές υποδομές, ενώ δημιουργεί και προϋποθέσεις για επικίνδυνες υπερβάσεις του προϋπολογισμού και δαπάνες πελατειακού τύπου. Είναι μια πολιτική που αντιμετωπίζει το Δήμο ως κερδοσκοπική επιχείρηση. Η παράταξη καλεί τον κ. Δήμαρχο να εγκαταλείψει αυτή την αναχρονιστική και νεοφιλελεύθερη αντίληψή του και να επιδιώξει με υπευθυνότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για την αξιοποίηση των χρηματικών αποθεμάτων προς όφελος των πολιτών και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής. Τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου πρέπει να γίνονται έργα και υπηρεσίες προς τους πολίτες.

3. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει εξάλλου εκ νέου ότι ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να μεθερμηνεύει ως επιτυχία της διοίκησής του, τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, η οποία οφείλεται στην ήδη νομοθετημένη τμηματική παρακράτησή τους από την κρατική επιχορήγηση.

4. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επιθυμεί, τέλος, να υπογραμμίσει ότι ο σεβασμός προς τους φορολογούμενους πολίτες επιβάλλει στη διοίκηση του Δήμου να αποφεύγει τους κομπασμούς όταν πράττει το καθήκον της και να εντείνει την επαγρύπνησή της ώστε ουδείς να το παραβαίνει».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Χατζηδάκης-Κυρανάκης: Οι βουλευτές των Νοτίων δεν κρύφτηκαν πίσω από την ασυλία τους

Πρωινή προπόνηση στη Καλλιθέα