in

Δριμεία κριτική στην διοίκηση του δήμου και υποσχέσεις από τον Κώστα Ασκούνη στην ομιλία του (vid)

Τα σχέδια του για την Καλλιθέα παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (9/01) ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης στο ομολογουμένως γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους την συγκέντρωση, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Αντώνης Κουνάδης, από τον χώρο της αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Χατζόπουλος, επίσης παρευρέθηκαν κάποιοι πρώην δημοτικοί Σύμβουλοι όπως οι Βασίλης Παπαχρήστος, Γιώργος Καστάνης και η Δήμητρα Καπούτση.

Ξεκινώντας την ομιλία έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καμία μάχη δεν είναι χαμένη, όταν δίνεται με πίστη στη ζωή και αποφασιστικότητα για την νίκη».

Τόνισε με έμφαση πως ποτέ δεν εξαργύρωσε την πορεία στην αυτοδιοίκηση ως Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ για άλλα αξιώματα στην πολιτική ζωή της χώρας. «Ήμουν, είμαι και παραμένω βαθιά αυτοδιοικητικός είπε χαρακτηριστικά».

Ο κ. Ασκούνης στην ομιλία του επικεντρώθηκε περισσότερο στην κριτική της σημερινής διοίκησης του δήμου λέγοντας ότι χάθηκαν 5 χρόνια για την Καλλιθέα αλλά και ότι διογκώθηκαν βασικά διαχρονικά προβλήματα της πόλης όπως η εγκληματικότητα, η καθαριότητα και η υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής.

Αυτά τα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Ασκούνης, «ο σημερινός Δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει ένα δικό του έργο. Ένα έργο που μελέτησε, δημοπράτησε και υλοποίησε, δηλαδή να έχει την υπογραφή και σφραγίδα της σημερινής διοίκησης. Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές. Όχι άλλος χαμένος χρόνος» ήταν το κεντρικό μήνυμα του κ. Ασκούνη. Στην συνέχεια ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στην πόλη επί της της δικής του θητείας ως Δήμαρχος.

Συνεχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο σχέδιο του για την πόλη το οποίο περιλαμβάνει δυο άξονες. Έκανε λόγο για γενναία αναδιανομή των πόρων του δήμου για κοινωνικές δράσεις ώστε η κοινωνική πολιτική να καταστεί προτεραιότητα, επίσης μίλησε για συνεργασία και ενίσχυση με την τοπική εκκλησία για να αξιοποιηθούν και οι δικές τους δομές αφού όπως ανέφερε «ο στόχος είναι κοινός»…

Ο κ.Ασκούνης επίσης παρουσίασε 10 νέους συνεργάτες του οι οποίοι όπως ανέφερε o ίδιος έχουν ένα κοινό γνώρισμα «δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα δημοτικά πράγματα της πόλης» αναδεικνύοντας έτσι την πρόθεση του για ανανέωση ιδεών και προσώπων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Ασκούνης ανακοίνωσε και επίσημα την ονομασία της παράταξης του… «Προοπτική Ζωής» και με αυτό αποχαιρέτησε τους παρευρισκομένους.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκομένων καθώς και η απουσία παλαιών στελεχών της παράταξης του κ. Ασκούνη όπως του κ. Ψαλιδόπουλου, της κας. Μαργαρίτη και άλλων που όπως φαίνεται επέλεξαν να ακολουθήσουν αντίθετη πορεία.

Ολόκληρη η ομιλία του κ.Ασκούνη θα ανέβει σύντομα στο κανάλι μας στο YouTube.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Γιορτή των Παραγωγών – Ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές!

Ανακοίνωση Δήμου Καλλιθέας: «Τα προνοιακά επιδόματα χορηγούνται πλέον από τον ΟΠΕΚΑ και όχι από τους Δήμους»