in

Ενθουσιασμός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Ασκούνη!

Με πολύ ενθουσιασμό η παράταξη του Κώστα Ασκούνη με δελτίο τύπου μας ενημερώνουν για τα ομολογουμένως επιτυχημένα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου. «Η Καλλιθέα “μίλησε”» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, βέβαια οι Καλλιθεάτες πρέπει να μιλήσουν και στην κάλπη, “Κυριακή κοντή γιορτή”.

Αναλυτικά:

«Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με «αέρα» νίκης στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου έγιναν το απόγευμα της Τρίτης (12/09) τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Ο Κώστας Ασκούνης αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συγκλονιστική τους παρουσία, ξεκίνησε το χαιρετισμό του με μια ιδιαίτερη αναφορά στις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και στο γεγονός ότι η Παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» συνεχίζει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

Κατά την ομιλία του στους Καλλιθεάτες που κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο, ο Κώστας Ασκούνης άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για «μιζέρια, ανικανότητα, αδράνεια και παρακμή αυτά τα 9 χρόνια», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «σήμερα δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα κακώς κείμενα που όλοι ζούμε καθημερινά, αλλά να σας μιλήσω για τις προτεραιότητές μας, για τις δεσμεύσεις μας για το πρόγραμμά μας, ώστε να κάνουμε ξανά την Καλλιθέα μας τόπο για να ζεις και όχι απλά για να κατοικείς».

Ξεδιπλώνοντας το δικό του πλέγμα προτάσεων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας έθεσε τους 5 στόχους για την Καλλιθέα της νέας εποχής που είναι:

  1. Τόπος ασφαλής, φιλικός στην καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.
  2. Πρωτοπόρα πόλη στη στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών.
  3. Δήμος Αλληλεγγύης με ισχυρές κοινωνικές δομές.
  4. Κόμβος Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης.
  5. Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Κώστας Ασκούνης φανερώνοντας το ανθρωποκεντρικό προφίλ του Συνδυασμού του και με εμφανή πρόθεση να συμβάλει στη λύση του δημογραφικού προβλήματος, στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες αποκάλυψε τη δέσμευσή του πως από 1/1/2024 ο Δήμος θα δίνει 1.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται, ενώ δεσμεύτηκε χαρακτηριστικά για:

– Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη:

Για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Για όσες οικογένειες έχουν μέλος ΑΜΕΑ και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

– Επιδότηση από το Δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη.

– Επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου.

– Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξη τους στην αγορά.

– Γραφείο ενημέρωσης κοινού για θέματα εύρεσης εργασίας μέσω του πρώην ΟΑΕΔ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε ακόμη ως άμεση προτεραιότητα την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ασκούνης θα διαμορφώσουμε και θα αποδώσουμε στους πολίτες τον υπέργειο χώρο των 6 στρεμμάτων στο κλειστό πάρκινγκ Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας και θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την λειτουργία του κλειστού πάρκινγκ των 437 θέσεων.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του για την τρίτη ηλικία, όπου επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου δεσμεύτηκε για τη στήριξή τους εξαγγέλλοντας:

– Νέα προγράμματα φυσικοθεραπείας και εργασιοθεραπείας για όλους τους ηλικιωμένους.

– Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.

– Επέκταση του προγράμματος «θαλάσσια μπάνια» του Δήμου για όλο το καλοκαίρι.

– Νέα ταξιδιωτικά προγράμματα πολιτισμού και θρησκευτικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα, όλο το χρόνο.

Στη συνέχεια ο Κώστας Ασκούνης διατύπωσε με εμφατικό τρόπο την ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα θέσει τέρμα στην «προσβλητική και απαράδεκτη από κάθε άποψη λογική μοιράσματος τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας Χριστούγεννα και Πάσχα».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Όπως το κεντρικό κράτος, την όποια βοήθεια ακόμα και για τα τρόφιμα την καταβάλλει σε χρήμα, έτσι και ο Δήμος Καλλιθέας το οικονομικό βοήθημα θα το καταβάλλει στους άπορους συμπολίτες μας σε χρήμα» και ότι «εμείς λέμε τέρμα στη διαπλοκή, στη διαφθορά και στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Φυσικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας εξήρε όλους τους υποψήφιους του Συνδυασμού του, υποστηρίζοντας πως «όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο όπου δύναμή μας είναι ο πλούτος των ιδεών μας που προέρχεται από τη διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και την ποικιλία των εμπειριών».

Καταχειροκροτούμενος ο Κώστας Ασκούνης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη μαζική παρουσία των πολιτών της Καλλιθέας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού του, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένος ότι «όλοι μαζί θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη ανατροπή που όλοι έχουμε ανάγκη».

«Η ομάδα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, έχουμε τη θέληση να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα να ριχτούμε στη μάχη και να τα νικήσουμε. Πάμε δυνατά για μια μεγάλη νίκη για την Καλλιθέα μας», κατέληξε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και εν μέσω επευφημιών από τους συγκεντρωμένους πολίτες».

Ολόκληρη η ομιλία του κου. Ασκούνη:

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, 

Σας καλωσορίζουμε όλες και όλους απόψε εδώ στο εκλογικό μας κέντρο.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Η αποψινή σας παρουσία είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου, γιατί μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας, για ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Καλλιθέας.

Πριν όμως αναφερθούμε σε οτιδήποτε άλλο νιώθω βαθιά την υποχρέωση, όλοι μαζί να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που δοκιμάστηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. 

Ευχόμαστε από καρδιάς να επουλωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγές τους από τον εφιάλτη που έζησαν και εφόσον βρουν τη στήριξη που τους αξίζει να συνεχίσουν τις ζωές τους. 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τους ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά και τις ανυπολόγιστες ζημιές που προξενήθηκαν σε σπίτια, καλλιέργειες και επιχειρήσεις.

Η Παράταξή μας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και θέλω να σας παρακαλέσω να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τα πάντα. 

 

 

Φίλες και φίλοι,

Η Καλλιθέα μίλησε και σήμερα.

Μίλησε ΚΑΘΑΡΑ, Μίλησε ΔΥΝΑΤΑ.

Στις 8 Οκτώβρη βάζουμε τέλος σε 9 χρόνια παρακμής στην πόλη μας.

  • Σπάμε την αδράνεια.
  • Λέμε αντίο στη μιζέρια και στην ανικανότητα και πιάνουμε ξανά τη σκυτάλη των έργων.
  • Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ελπίδας.
  • Του οράματος.
  • Των πράξεων.

Γιατί είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ.

Γιατί η Καλλιθέα είναι υπόθεση όλων μας και κανένας δεν περισσεύει.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε όλες τις ανατροπές που χρειάζεται η πόλη μας.

Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που αγκαλιάζει Παρατάξεις που ενώθηκαν για να βάλουμε τέλος στην δραματική κατάσταση του τόπου που αγαπάμε.

Είμαστε όλοι εδώ.

  • Η Προοπτική Ζωής
  • Η Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας

Ανεξάρτητοι Πολίτες με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία, που ξεπερνώντας κομματικές προτιμήσεις και αγκυλώσεις είναι μαζί μας στην Παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», υποψήφιοι που το 2019 συμμετείχαν σε άλλα ψηφοδέλτια και τους Ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο όπου δύναμή μας είναι ο πλούτος των ιδεών μας που προέρχεται από την διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και την ποικιλία των εμπειριών.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Όλοι βιώνουμε το τέλμα και την απαξίωση, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι 9 ολόκληρα χρόνια η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε με την επικοινωνία και όχι με την κοινωνία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κακοδιαχείριση, ο παραγοντισμός, οι απευθείας αναθέσεις, οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος είναι η πάγια τακτική της απερχόμενης διοίκησης.

Όμως, σήμερα δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα κακώς κείμενα που όλοι ζούμε καθημερινά, αλλά να σας μιλήσω για τις προτεραιότητές μας, για τις δεσμεύσεις μας για το πρόγραμμά μας, ώστε να κάνουμε ξανά την Καλλιθέα μας τόπο για να ζεις και όχι απλά για να κατοικείς.

Έχουμε μια διοίκηση που αδυνατεί να εξασφαλίσει μια πόλη καθαρή και καταφεύγει στο πρωτοφανές φαινόμενο να βάζει αρώματα στους κάδους, αντί να τους πλένει.

Δεσμευόμαστε λοιπόν, για μια πόλη καθαρή με αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά και σκληρή δουλειά.

Δεσμευόμαστε, ότι μέσα στο 2024 επιτέλους θα έχουμε σύγχρονο φωτισμό LED σε όλη την Καλλιθέα και θα εξοικονομούμε περίπου 70% ενέργεια και χρήματα, με περισσότερο φως, περισσότερη ασφάλεια και θα βάλουμε τέλος στο σκοτάδι που επικρατεί στην πόλη.

Τα πεζοδρόμια της πόλης είναι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και η συντήρηση είναι ευθύνη του Δήμου και ΜΟΝΟ του Δήμου. Οι αστείες δικαιολογίες περί ευθύνης των ιδιοκτητών έχουν οδηγήσει σε μία τριτοκοσμική κατάσταση την πόλη μας, ενώ οι τραυματισμοί των πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Τα παιδιά της Καλλιθέας έχουν δικαίωμα να φοιτούν σε καλοσυντηρημένα και ασφαλή σχολεία και αυτό είναι δέσμευση.

Η τελευταία εργολαβία συντήρησης των σχολείων της απερχόμενης Διοίκησης είναι το 2019, ενώ για το 2023, η σύμβαση ακόμη δεν έχει υπογραφεί.

Θα βάλουμε τέλος στην ανικανότητα και στην αναποτελεσματικότητα.

Δεσμευόμαστε για την άμεση ανακατασκευή των Γηπέδων της Παραλίας και του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού & Αναψυχής, καθώς η τελευταία παρέμβαση συντήρησής τους έγινε πριν από 10 χρόνια.

Εννέα χρόνια κοροϊδεύουν αθλητικούς συλλόγους και οι αθλητές χρησιμοποιούν ακατάλληλες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις. 

 

 

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε νιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιστήκαμε και παλέψαμε για έργα ουσίας, για έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη η πόλη, ενώ η απερχόμενη Διοίκηση κώφευε επιδεικτικά.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στο κλειστό πάρκινγκ Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας, αρχές καλοκαιριού, δεσμευτήκαμε ότι στον πρώτο μας χρόνο ως Διοίκηση, θα διαμορφώσουμε και θα αποδώσουμε στους πολίτες τον υπέργειο χώρο των 6 στρεμμάτων, και θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την λειτουργία του κλειστού πάρκινγκ των 437 θέσεων.

Άμεση προτεραιότητά μας η κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο. Είναι αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου, που ισχυρίζεται ότι στα κέντρα των μεγάλων πόλεων δεν πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε επιτέλους να αποκατασταθεί η καθίζηση στο πάρκινγκ του Ηλεκτρικού Σταθμού του Ταύρου. Ήδη μπήκαμε στον 6o χρόνο χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Πόσο χρόνια ακόμη θα περιμένουμε;

Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα, ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει το έργο της εκβάθυνσης – διευθέτησης του Ιλισού για να μην πλημμυρίσει ξανά η Καλλιθέα, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχει διαθέσιμη πίστωση 10 εκατ. ευρώ από το 2020 από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα διεκδικήσουμε την αποπεράτωση των έργων του Παραλιακού Μετώπου.

Είναι ντροπή για τη Διοίκηση εδώ και 8 χρόνια να έχει κλειστή την παιδική χαρά στην Υψηλάντου και Πλάτωνος, 7 χρόνια κλειστή την παιδική χαρά Πεισιστράτου και Ξενοφώντος, ενώ πλήρη εγκατάλειψη παρουσιάζει το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», η δε παιδική χαρά που βρίσκεται στο χώρο να είναι σε άθλια κατάσταση.

Δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει και για τις άλλες παιδικές χαρές, όπως στην Περικλέους και Ξενοφώντος αλλά και στην Μαραθωνοδρόμων.

Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι σύγχρονα Νηπιαγωγεία, Σχολεία και Παιδικές Χαρές και όχι πλημμυρισμένα, ούτε σε ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ.

 

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Υπάρχουν δύο ειδών Δήμαρχοι:

Υπάρχουν αυτοί που βρίσκουν εύκολες δικαιολογίες και αυτοί που βρίσκουν τον τρόπο να δίνουν λύσεις.

Υπάρχουν αυτοί που ψάχνουν να κρυφτούν και αυτοί που ψάχνουν για λύσεις.

Αυτοί που λένε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.

Και αυτοί που λένε ΕΜΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Εμείς, όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης αγαπάμε την ευθύνη.

Εμείς θα κινήσουμε Γη και Ουρανό, για να βρούμε λύσεις.

Δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε.

Δεσμευόμαστε να Διεκδικήσουμε και να Δημιουργήσουμε.

Όπως κάναμε με τον Ιππόδρομο. Διεκδικήσαμε και δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο κέντρο Πολιτισμού την ώρα που κάποιοι κυβερνητικοί την εποχή εκείνη ήθελαν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο MALL της χώρας.

Κάναμε το αδύνατο δυνατό και από το 2006 καταργήσαμε την διπλοβάρδια στα σχολεία, κατασκευάζοντας 3 Λύκεια, 4 Γυμνάσια και 2 Δημοτικά.

Κατασκευάσαμε 3 υπερσύγχρονους παιδικούς σταθμούς, την ώρα που ο κ. Κάρναβος έκλεισε 3 παιδικούς σταθμούς.

Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα απόκτησης χώρων στην ιστορία του Δήμου 120 στρεμμάτων.

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην χώρα που από το 2010 έχει ολοκληρωμένο δίκτυο ποτίσματος του πρασίνου της πόλης.

Δημιουργήσαμε το Μαζικό, Σχολικό και Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Τις κοινωνικές δομές και τόσα άλλα που έβαλαν την Καλλιθέα στην Αυτοδιοικητική πρωτοπορία της χώρας.

Φυσικά, όλα αυτά έγιναν με πολύ σκληρή και μεθοδική δουλειά, με αγώνες, διεκδικήσεις, αλλά πάνω από όλα με ένα σχέδιο και όραμα που είχαμε για την πόλη μας.

Αντίθετα, ο απερχόμενος Δήμαρχος, επί 9 συναπτά έτη, δεν έχει να επιδείξει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, το οποίο να αναβαθμίζει την πόλη μας.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Μαζί μπορούμε να κάνουμε όλες τις ανατροπές που χρειάζεται η πόλη μας, για να αλλάξουμε το βηματισμό του Δήμου μας.

Βάζουμε ψηλά τον πήχη.

Δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για μία σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη. Για μία πόλη που θα είμαστε περήφανοι ξανά.

Γι’ αυτό θέτουμε 5 στόχους για την Καλλιθέα της νέας εποχής που είναι:

  1. Τόπος ασφαλής, φιλικός στην καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.
  2. Πρωτοπόρα πόλη στην στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών.
  3. Δήμος Αλληλεγγύης με ισχυρές κοινωνικές δομές.
  4. Κόμβος Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης.
  5. Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Φίλες και φίλοι

Σε μια δύσκολη περίοδο για τους πολίτες μας η αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών θα είναι πρώτη προτεραιότητά μας.

Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα νέα προβλήματα που ανακύπτουν στην Ελληνική Κοινωνία και στο Δήμο μας, όπως αυτό της υπογεννητικότητας που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα και για το Δήμο μας.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ασχοληθούμε σοβαρά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας.

Σήμερα λοιπόν δεσμευόμαστε ότι από 1/1/2024:

  1. Ο Δήμος θα δίνει 1000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί δημότη μας που γεννιέται.
  2. Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη

Για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Για όσες οικογένειες έχουν μέλος ΑΜΕΑ και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

  1. Επιδότηση από το Δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη.
  2. Επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου.
  3. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξη τους στην αγορά.
  4. Γραφείο ενημέρωσης κοινού για θέματα εύρεσης εργασίας μέσω του πρώην ΟΑΕΔ.

 

Επίσης, για μας οι απόμαχοι της ζωής είναι εκείνοι που έχουν συμβάλει με τον ιδρώτα και τον μόχθο τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου μας.

Γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε την τρίτη ηλικία με:

  1. Νέα προγράμματα φυσικοθεραπείας και εργασιοθεραπείας για όλους τους ηλικιωμένους.
  2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.
  3. Επέκταση του προγράμματος « θαλάσσια μπάνια» του Δήμου για όλο το καλοκαίρι.
  4. Νέα ταξιδιωτικά προγράμματα πολιτισμού και θρησκευτικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα, όλο το χρόνο.

 

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Δεσμευόμαστε σήμερα ότι θα θέσουμε τέρμα στην προσβλητική και απαράδεκτη από κάθε άποψη λογική μοιράσματος τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας Χριστούγεννα και Πάσχα.

Όπως το κεντρικό κράτος, την όποια βοήθεια ακόμα και για τα τρόφιμα την καταβάλλει σε χρήμα, έτσι και ο Δήμος Καλλιθέας το οικονομικό βοήθημα θα το καταβάλλει στους άπορους συμπολίτες μας σε χρήμα.

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και όχι στην εποχή του Μαυρογιαλούρου, όπου για 9 συναπτά χρόνια ο ίδιος προμηθευτής και με έκπτωση μόλις 1% μοιράζει τρόφιμα στους άπορους συμπολίτες μας. Αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Και εμείς λέμε ΤΕΡΜΑ. Τέρμα στη διαπλοκή. Τέρμα στη διαφθορά. Τέρμα στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Μόνιμο εργολάβο δεν έχουμε μόνο στα τρόφιμα. Αλλά και στις συντηρήσεις των οχημάτων, αλλά και ε ότι έχει σχέση με έργα πρασίνου. Αυτή είναι η χρηστή διαχείριση και διαφάνεια και όχι μόνο.

 

Τις επόμενες μέρες θα είναι στα χέρια σας το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

 

Στις 8 Οκτώβρη

Τα αυτονόητα επιστρέφουν

Το όραμα υλοποιείται  

Η ικανότητα και το σχέδιο επιστρέφουν

 

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα από αυτό εδώ το βήμα, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση, να δηλώσουμε όλοι μαζί παρών στο αύριο της Καλλιθέας.  

Να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ικανό να φιλοξενήσει τις φιλοδοξίες των παιδιών μας.

Ζητώ απ’ όλους την εμπιστοσύνη σας.

Σας καλώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα, για να γίνει ο Δήμος μας αύριο, ο Δήμος που μας αξίζει.

Για να κάνουμε την Καλλιθέα τόπο για να ζεις και όχι απλώς για να κατοικείς.

Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε την ψήφο σας και δεσμευόμαστε ότι η δική σας ετυμηγορία, θα είναι δική μας ευθύνη. 

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχει ούτε χρόνος για ανάσα.

Και ίσως, μέσα σε αυτή την συγκλονιστική προσπάθεια να μην έχω βρει τον χρόνο και τον τρόπο να σας πω πόσο έχω συγκινηθεί από την υποστήριξή σας.

Να ευχαριστήσω εθελοντές και συνεργάτες που εγκατέλειψαν τη βολή και την ηρεμία τους και βρίσκονται μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Να ευχαριστήσω τους υποψήφιους που μου έκαναν την μέγιστη τιμή να προσθέσουν το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Η αγάπη σας και η δική σας πίστη είναι που κάνουν τα ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη ανατροπή που όλοι έχουμε ανάγκη.

Γιατί όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, δίπλα και μαζί με τον πολίτη, με πίστη στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

Προχωρούμε λοιπόν με συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες, με ταπεινότητα, με σύνεση, αλλά ταυτόχρονα αγωνιστικά και διεκδικητικά, όπου και όταν απαιτείται.

Ξεκινάμε μια αναμέτρηση για ν’ ανοίξουμε παράθυρο στο μέλλον, να μετατρέψουμε το καθημερινό παράπονο σε συνειδητή δράση.

Η ομάδα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, έχουμε τη θέληση να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα να ριχτούμε στη μάχη και να τα νικήσουμε.

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Καλλιθέα: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Σκρα λόγω καθίζησης του οδοστρώματος

2ήμερο εκδηλώσεων της Ε.Λ. Καλλιθέας 15/16 Σεπτεμβρίου