in ,

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι πήγαν και τι είπαν στη συνάντηση στον «Παπαγάλο» για τα δημοτικά

Για μία ακόμη φορά το KallitheaCity, διαψεύδοντας τους πάντες, βρέθηκε μπροστά από τα γεγονότα και προανήγγειλε τη συνάντηση νυν, πρώην και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (προερχόμενων από τις παρατάξεις Μαργαρίτη και Ψαλλιδόπουλου και ορισμένων διατηρούντων ανοικτές σχέσεις με τον πρώην δήμαρχο Κώστα Ασκούνη) το βράδυ της Δευτέρας στο ζυθεστιατόριο «Παπαγάλος».

Σήμερα, προχωρούμε πολλά βήματα πιο μπροστά κι αποκαλύπτουμε τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τι συζητήθηκε εκεί.

Κατ΄ αρχάς να σας ενημερώσουμε ότι το μενού ήταν λιτό (περιείχε μόνο πίτσα, σαλάτα και κρασί) και κοστολογημένο, ώστε το κάθε πρόσωπο να πληρώσει μόνο 5 ευρώ για τη συμμετοχή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο αριθμός των προσκεκλημένων ξεπερνούσε τα 80 άτομα αλλά οι παρόντες ήταν 30-32 (οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 50 προσκλήσεις και 40 παρουσίες) και μεταξύ αυτών: Η παραδοσιακά πιστή συνεργάτιδα ενός δημοτικού συμβούλου, η οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Δήμο Καλλιθέας, καθώς κι ένας επιστήθιος φίλος του (που δεν πολιτεύτηκαν ποτέ) αλλά και η φιλενάδα ενός άλλου δημοτικού συμβούλου.

Πιο αναλυτικά, ήταν εκεί: Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσσα Αδαμοπούλου, Παναγιώτης Γαλανόπουλος, Γιάννης Εμιρζάς, Κώστας Πολυχρονίδης και Ανέστης Φωτόπουλος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Βασίλης Ηλιάκης, Γιώργος Μαργωμένος (ο μοναδικός γραβατωμένος της βραδιάς), Νίκος Μαρώσης και Σπύρος Μαρίνος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Αλευράς, Γιώργος Γερολυμάτος, Παναγιώτης Γεωργούσης, Παναγιώτης Δημάκος, Αθηνά Εξάρχου, Ελένη Κοντιζά, Ειρήνη Μουστάκη και η περιφερειακή σύμβουλος Σίσσυ Δανέζη, Γιάννης Ηλιάδης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νεκτάριος Βέκρης, Νίκος Ηλιάδης, Πέτρος Μαραγκός, Χαρά Μητροπούλου, Ανέστης Σερετίδης και Νίκος Χατζίνης καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΚ επί διοικήσεως Ασκούνη, Δημήτρης Στράντζιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από τους συμμετέχοντες (έχοντας αντίστοιχα τις ιδιότητες δημοτικού συμβούλου, πρώην αντιδημάρχου και μία ακόμα) είτε…αυτοπροσκλήθηκαν, είτε προσκλήθηκαν την τελευταία-κυριολεκτικά- στιγμή, αφού δεν θεωρήθηκαν από τους διοργανωτές «πρόσωπα εμπιστοσύνης».

Την ευθύνη για τη διοργάνωση είχε μια Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Γαλανόπουλο, Γεωργούση, Εμιρζά, Πολυχρονίδη και Φωτόπουλο, η οποία ανέλαβε να συντονίσει και τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Κοινή συνισταμένη της πλειοψηφίας των παρόντων ήταν ότι για ν’ αντιμετωπιστεί η διοίκηση Κάρναβου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, πρέπει να τεθεί επικεφαλής ενός ισχυρού ψηφοδελτίου τρίτη προσωπικότητα κι όχι ένας εκ των Βάσως Μαργαρίτη και Θοδωρή Ψαλιδόπουλου. Προτάσεις για το ποια μπορεί να είναι αυτή η «άλλη λύση» δεν ακούστηκαν, παρά μόνο από ένα πρόσωπο, το οποίο έριξε στο τραπέζι δύο ονόματα. Το ένα από αυτά ήταν του κ. Ασκούνη, αλλά η απάντηση που του δόθηκε από τους διοργανωτές είναι ότι ο πρώην δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Μεγαλύτερες σε μάκρος τοποθετήσεις έκαναν οι κ. Γαλανόπουλος «ο Κώστας Ασκούνης στηρίζει την προσπάθειά μας», Γερολυμάτος «εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία αλλά είμαι μαζί σας στα δημοτικά», Εμιρζάς «έχω ενημερώσει και τον Θοδωρή και τη Βάσω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος μαζί τους», Πολυχρονίδης και Φωτόπουλος καθώς και ο κ. Ηλιάκης, ο οποίος φαινόταν να διαφοροποιείται σ’ ένα βαθμό από τα λεγόμενά τους.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία τόσο του κ. Δημάκου, όσο και του κ. Μαργωμένου επειδή ο μεν πρώτος συνεργάζεται στενά με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, ο δε δεύτερος (που θεωρείται «το μάτι και το αυτί» του κ. Ασκούνη στην πόλη) είχε στηρίξει δημόσια τον κ. Κάρναβο στο β’ γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης «πετάχτηκε» από διπλανό τραπέζι, όπου έτρωγε με τον πατέρα της, η Καλλιόπη Παυλίδου (υποψήφια με τον κ. Ψαλιδόπουλο τον Μάιο του 2014) για να πει «καλέ γιατί ψάχνετε για δήμαρχο; Ο Κάρναβος δεν σας κάνει;».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας: «Να παλέψουμε μαζί, να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας»

Φρίκη στην Καλλιθέα: Μαστροποί εξέδιδαν 16χρονη επί 16 ώρες κάθε ημέρα