in

Απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές οι εκπαιδευτικοί σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου απέχει από τις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Με ανακοίνωση του , ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου δηλώνει ότι θα απέχει από τις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Καταγγέλλει ακόμα ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική την προσπάθεια της Υπουργού  να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Όλα κρίνονται από τη στάση που θα κρατήσει καθένας/μία από εμάς

Το ΥΠΑΙΘ ολοκληρώνει τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, προκηρύσσοντας ηλεκτρονικές «εκλογές» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παρά την απόσυρση ΟΛΩΝ των παρατάξεων και ΟΛΩΝ των υποψηφίων, παρά τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών χωρίς εκπροσώπους των σωματείων, παρά τις καταγγελίες όλων των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιεί πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια και με (ν)τροπολογίες στη Βουλή σχετικά με τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, εκχωρούνται στην υπουργό όλες οι εκλογικές αρμοδιότητες. Αυτές δεν είναι εκλογές είναι πραξικόπημα. Μόνο ένα σκαλοπάτι υπάρχει πιο κάτω…Τα χουντικά «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Γιατί άραγε επιμένει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο;

Είναι πια ολοφάνερο ότι στις «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου διακυβεύονται πολύ περισσότερα ζητήματα…

Η ισοπέδωση των αντιδράσεων των Ομοσπονδιών, των Συλλόγων, του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η επιβολή της σιωπής απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές, η ισοπέδωση κάθε ψυχικού αποθέματος αντίστασης, η διάσπαση της υλικής υπόστασης και της συγκρότησης των Συλλόγων και των σωματείων. Το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών. Ο έλεγχος των αποφάσεων των σωματείων. Η αποδυνάμωση των αγώνων. Ο έλεγχος των εκλογών από το κράτος και η δυνατότητα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων.

Είναι πια ολοφάνερο ότι διακυβεύεται το πέρασμα όλων των υπόλοιπων μέτρων που ετοιμάζεται να προωθήσει το ΥΠΑΙΘ (αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, νέος συνδικαλιστικός νόμος, νέος νόμος για στελέχη εκπαίδευσης).

Άρα στο πεδίο των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου διακυβεύονται πολύ περισσότερα ζητήματα, από ότι οι ίδιες οι εκλογές. Διακυβεύεται το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στα ζητήματα της αξιολόγησης, διακυβεύεται το πώς θα διαμορφωθεί το σχολείο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, διακυβεύεται το ψυχικό σθένος των ανθρώπων και των Συλλόγων που θα αντιπαρατεθούν στην αντιλαϊκή επέλαση, όταν η ύφεση θα ξεπεράσει το 15%, διακυβεύεται το αν θα διατυπώνονται και θα διεκδικούνται αιτήματα ή θα αποδεχτούμε το νόμο της σιωπής και του υπάκουου υπηκόου.

Ο δρόμος για την ακύρωση των εκλογών περνάει μέσα από τη στάση κάθε συναδέλφισσας και κάθε συναδέλφου, που ενισχύοντας την ενιαία αγωνιστική στάση όλου του κλάδου, ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από αυτές τις «εκλογές», σεβόμενος/η τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις.

Η αποχή μας από τις εκλογές είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα. Κάθε κλικ συμμετοχής στις εκλογές, είναι κλικ υπέρ του Υπουργείου και των μέτρων που θέλει να περάσει.

Ο νέος «συνδικαλιστικός νόμος» που προωθείται από την κυβέρνηση, δένει με τις «εκλογές – πραξικόπημα».

Μέσω του αντισυνδικαλιστικού αυτού εκτρώματος, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν:

Ηλεκτρονικό μητρώο μελών και «φακέλωμα» κάθε συνδικαλιζόμενου.

Καθιέρωση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» για τις εκλογές των σωματείων.

Καθιέρωση ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» για απεργία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δηλαδή να επαναφέρουν ουσιαστικά την απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο, και στους περισσότερους μαζικούς εργασιακούς χώρους. Και ταυτόχρονα, αν οι ανακοινώσεις και οι πρακτικές των απεργών δημιουργούν «ψυχολογικά προβλήματα» σε όσους δεν απεργούν, τότε η απεργία θα κρίνεται παράνομη… Αν μια κινητοποίηση εμποδίζει την είσοδο σε χώρο εργασίας, τότε θα κρίνεται παράνομη…

Δυνατότητα της εργοδοσίας να υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε 10ωρη απασχόληση με απλήρωτες υπερωρίες… ακόμα και τις Κυριακές.

Ευελιξία στους μισθούς που θα διαφοροποιούνται ανάλογα τις ανάγκες απασχόλησης του εργοδότη (Δείτε τις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών…)

Το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στοχεύει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη πλήρους ασυδοσίας της αγοράς και του κεφαλαίου, απαγόρευσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και φίμωσης κάθε φωνής που αγωνίζεται και διεκδικεί.

Η επιμονή της Υπουργού Παιδείας υπηρετεί ένα ευρύτερο σχέδιο ενάντια στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και για αυτό σύσσωμη η εκπαίδευση δεν πρέπει να επιτρέψει την υλοποίησή του.

Καταγγέλλουμε ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική την προσπάθεια της Υπουργού  να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ακυρώσουν και τυπικά τις διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών με την ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την ανάκληση των αποφάσεων συγκρότησης των εφορευτικών επιτροπών.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας, συντονίζοντας τη δράση μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Π.Ε .

Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και έως τότε να παραταθεί η θητεία των νυν αιρετών. Ταυτόχρονα, να καταργηθούν,  το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και η πρόσφατη Y.A. (Φ.350/54/147139/Ε3)  με ρυθμίσεις που αφορούν  τις Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογών.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στην πραγματοποίηση των «εκλογών», συνεχίζουμε ενωτικά, με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΟΕ:

  • ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.
  • Καμία εμπλοκή-συμμετοχή  εκπαιδευτικών στις εφορευτικές επιτροπές. Ο Σύλλογος παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη.
  • Να προχωρήσουμε μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους σε ακύρωση της λειτουργίας των εφορευτικών επιτροπών.
  • Δεν αναγνωρίζουμε «τα αποτελέσματα» των «ψευδο-εκλογών»
ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Επίθεση σε συναγωγή στη Βιέννη: Βίντεο σοκ με δράστη να πυροβολεί εν ψυχρώ πολίτη (vid)

Επίθεση σε συναγωγή στη Βιέννη: Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες, ο πρώτος επίσημος απολογισμός