in

Μετρό: Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα φθάσει η Γραμμή 1

Το πρόγραμμα επεκτάσεων που μελετά η Αττικό Μετρό περιλαμβάνει τη διακλάδωση της Γραμμής 1 από το Θησείο προς το ΚΠΙΣΝ.

Στο πρόγραμμα επεκτάσεων των Γραμμών του Μετρό αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022. Όπως είπε ο Νίκος Κουρέτας, μελετάται η διακλάδωση της Γραμμής 1 (Κηφισιά-Πειραιάς) στο ύψος του Θησείου. Η διακλάδωση θα περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς, τρεις στο Δήμο Καλλιθέας και καταληκτικό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι η Γραμμή 3 ολοκληρώνεται με τους τρεις σταθμούς που παραδίδονται στα τέλη του καλοκαιριού (Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς), ενώ για τη Γραμμή 2 μελετάται η επέκταση βόρεια με τρεις σταθμούς (Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικόλαος) και νότια προς Γλυφάδα (επίσης με τρεις σταθμούς).

Σχετικά με τη Γραμμή 4 Άλσος Βεΐκου – Γουδή (όπου έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια), οι μελέτες αφορούν τις επεκτάσεις από Γουδή προς Μαρούσι και από Άλσος Βεΐκου προς Πετρόπουλη.

Το 5ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2022 διοργανώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr

 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 12χρονη πέθανε στον ύπνο της

Καταδίκες για τον “κατεψυγμένο” ναυτικό της Καλλιθέας…