in

Σύλλογος Ιλισός: «Τη Δευτέρα 30/10 καταλύονται ο ναυταθλητικός χαρακτήρας της μαρίνας και οι χρήσεις της παραλίας Καλλιθέας»

[dropcap]K[/dropcap]αταγγελία συλλόγου «Ιλισού» για το αυριανό δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας:

«Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 δίνεται η χαριστική βολή στην παραλία Καλλιθέας από τη διοίκηση Κάρναβου.

Ενα ανουσιούργημα για την παραλία της πόλης μας, που ξεκίνησε με παράνομες εργασίες από ναυτηλιακούς παράγοντες το 2016 και συνεχίστηκε το 2017 με την βοήθεια της Υπουργού Τουρισμού και την προκλητική αδιαφορία Περιφέρειας και Κυβέρνησης.

Με τη δύναμη της ενισχυμένης αλλά εικονικής πλειοψηφίας του Δημάρχου καταλύεται πραξικοπιματικά ο ναυταθλητικός χαρακτήρας της παραλίας Καλλιθέας για τον οποίο για δεκαετίες αγωνίστηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και ομόφωνα τα δημοτικά συμβούλια της πόλης. Επιτρέπονται πλέον όλες οι δραστηριότητες και όχι μόνο οι αθλητικές (εµπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές κ.ο.κ.) Νομιμοποιείται ο υπαίθριος χώρος της αλιέων και στάθμευσης σκαφών να μετατραπεί σε …βαφείο σκαφών με συντήρηση (για εργασίες υδροβολής και µουράβιασµα µε πιστοποιηµένα οικολογικά χρώµατα) και αφαίρεση του χρώµατος µε άλλους τρόπους. Ο χώρος αυτός είναι ανάμεσα στη ζώνη περιπάτου των κατοίκων και του γηπέδου ποδοσφαίρου!!!

Μετατρέπεται σε λιμάνι με όλες τις χρήσεις, εμπορικές κλπ και ναυτοεπισκευαστική ζώνη, η παραλία της Καλλιθέας και η ναυταθλητική μαρίνα της.

Οι σκέψεις του νυν δημάρχου, από τότε που ήταν διευθύνων στα Ολυμπιακά Ακίνητα, υλοποιούνται αυτή τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα νομιμοποιείται η παράνομη μέχρι σήμερα πρόσδεση του ημεροπολοίου COSMOS καθώς και η αναμενόμενη πρόσδεση και άλλων πλοίων έως 80 μέτρα μήκους.

Προηγήθηκε η Απόφαση του νπδδ «Οργανισµός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ”», την 19η Οκτωβρίου 2017:

“1.1 Το ΑΡΘΡΟ 3-Μεγέθη, αριθµός και κατηγορίες ελλιµενιζόµενων σκαφών- τροποποιείται ως εξής: «∆υνατότητα ελλιµενισµού εντός της θαλάσσιας ζώνης της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας και χρήσης των εγκαταστάσεων της Μαρίνας έχουν κυρίως ναυταθλητικά σκάφη των οποίων το µήκος κυµαίνεται από 4 έως και 16 µέτρα και λοιπά σκάφη αναψυχής µήκους από 4 έως 80 µέτρα» Η Μαρίνα διαθέτει χώρο για ελλιµενισµό, πρόσδεση και παραµονή κατά µέγιστο αριθµό 415 σκαφών, σε ανάλογες θέσεις στους προβλήτες, κρηπιδώµατα ενώ υπάρχει η δυνατότητα εναπόθεσης και βραχυχρόνιας παραµονής 100 σκαφών στο χερσαίο χώρο ΣΥΝΟΛΙΚΑ 515 ΣΚΑΦΗ Οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας είναι εξοπλισµένες στα εσωτερικά και εξωτερικά λιµενικά έργα αυτής µε τα προβλεπόµενα στην Ολοκληρωµένη Μελέτη Σχεδιασµού και Ανάπτυξης -βλ. 12 σχετικό-(δέστρες, κρίκους πρόσδεσης, προσκρουστήρες, pillars κ.λ.π.). Προτεινόµενη διάταξη σκαφών ανά κατηγορία είναι ως εξής: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΗΚΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ Α 04,00 – 08,00 Μ 155 Β 08,01 – 10,00 Μ 90 Γ 10,01 – 12,00 Μ 100 ∆ 12,01 – 14,00 Μ 25 Ε 14,01 – 16,00 Μ 25 ΣΤ Άνω των 16,01 Μ 20 ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Μέχρι 40 µέτρα 100 ΣΥΝΟΛΟ 515 Η ∆ιεύθυνση της Μαρίνας διατηρεί το δικαίωµα αυξοµείωσης του µήκους και του αριθµού των ελλιµενιζόµενων σκαφών µε ανάλογη κατανοµή των θέσεων ανά κατηγορία, προκειµένου να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες ελλιµενισµού σκαφών. 3.1 Ο τρόπος διάθεσης των θέσεων ελλιµενισµού, ανήκει αποκλειστικά και µόνο στον Φορέα ∆ιαχείρισης της Ναυταθλητικής Μαρίνας . 3.2 Στη Μαρίνα γίνονται δεκτά για ελλιµενισµό σκάφη άνω των 4 µέτρων µήκους, ωστόσο ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα θέσεων δύναται η διοίκηση της Μαρίνας να διαθέσει στην Α κατηγορία και θέσεις ελλιµενισµού για σκάφη µικρότερα των 4 µέτρων.

1.2 Το άρθρο 4 τροποποιείται µόνο στις παραγράφους 4.1 και 4.3 ως εξής: • Η Παράγραφος 4.1 τροποποιείται ως εξής:∆ικαίωµα ελλιµενισµού και χρήσης των εγκαταστάσεων του λιµένα έχουν : (α) Ναυταθλητικά σκάφη παντός τύπου, ιστιοφόρα, κωπήλατα που ανήκουν σε αναγνωρισµένους ναυτικούς Οµίλους ή ναυτικά σωµατεία και είναι καταχωρηµένα στα Μητρώα των Οµίλων αυτών και προορίζονται είτε για την προπόνηση των ναυταθλητών, είτε για την συµµετοχή σε πάσης φύσεως αγώνες, φέρουν την Ελληνική σηµαία, σύµφωνα µε τον καθορισµένο αριθµό κάθε οµίλου, όπως εµφανίζεται στον παρακάτω Πίνακα 1. (β) Σκάφη συνοδευτικά των ναυταθλητικών σκαφών των Οµίλων/Σωµατείων, µε τον περιορισµό ότι ο αριθµός τους δεν θα υπερβαίνει ποσοστό 15% των ελλιµενιζοµένων σκαφών του συνολικού αριθµού των θέσεων ελλιµενισµού κάθε Οµίλου/Σωµατείου/Οµοσπονδίας. Και οι δύο προαναφερθείσες κατηγορίες σκαφών (α και β) δεν µπορούν να υπερβαίνουν τον καθορισµένο αριθµό σκαφών κάθε οµίλου που αναγράφεται στον Πίνακα 1.

Εφόσον συµπληρωθεί ο µέγιστος αριθµός των ελλιµενιζοµένων σκαφών όπως απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα, ο φορέας διαχείρισης της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας δύναται να διαθέσει τις εναποµείνασες θέσεις στις κατωτέρω προβλήτες σύµφωνα µε τις τρέχουσες ανάγκες του.

Πίνακας 1 ΟΜΙΛΟΣ/ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία 70 Πλωτή 5Α & 5Β Πλωτή 6Α & 6Β ΝΟΤΚ 108 – ΣΕΑΝΑΤΚ 49 – ΙΟΠ ∆ΕΗ 5 – ΣΕΠ 10 θέσεις δυνάµενες να φιλοξενήσουν 20 λέµβους. – Αλιευτικός Αγροτικός Σύλλ. Αγ. Νικόλαος 25 – ΣΥΝΟΛΟ 267 (γ) Λοιπά τουριστικά σκάφη αναψυχής, σε ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το 40% του συνόλου των ελλιµενιζοµένων σκαφών στην Μαρίνα. Η διάθεση των θέσεων ελλιµενισµού των σκαφών, καθορίζεται σύµφωνα µε τις εκάστοτε αποφάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Οργανισµού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» – τµήµα ∆ιαχείρισης της Ναυταθλητικής Μαρίνας.

• Η Παράγραφος 4.3 τροποποιείται ως εξής: Κάθε ιδιοκτήτης ναυταθλητικού σκάφους υποχρεούται να υπογράψει δεσµευτική σύµβαση ελλιµενισµού µε τον Φορέα ∆ιαχείρισης, ενώ ο κάθε Ναυτικός όµιλος ή και το Σωµατείο του οποίου είναι µέλος αναλαµβάνει ως πρωτοφειλέτης και εγγυητής την καταβολή όλων των δικαιωµάτων ελλιµενισµού και λοιπών παρεχόµενων υπηρεσιών του σκάφους έναντι του Φορέα. Για την υπογραφή της σχετικής σύµβασης ελλιµενισµού κάθε ιδιοκτήτης ναυταθλητικού ιστιοφόρου σκάφους επί ποινή ακυρότητας , θα προσκοµίζει: • Έγγραφο Εθνικότητας • Πιστοποιητικό Καταµέτρησης • Έγγραφη Βεβαίωση του οικείου ναυτικού οµίλου, ή σωµατείου, ότι το συγκεκριµένο σκάφος είναι µέλος του Οµίλου ή του Σωµατείου, χρησιµοποιείται για εξάσκηση µέλους και ότι συµµετέχει σε ναυτικούς αγώνες, θεωρηµένη από την οικεία Λιµενική Αρχή. • Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο • Έγγραφη Βεβαίωση της Ε.Ι.Ο. ότι το συγκεκριµένο σκάφος έχει συµµετοχή και έχει τερµατίσει σε 3 ιστιοδροµίες ετησίως, συνολικής διαδροµής τουλάχιστον 70 ναυτικών µιλίων (για το προηγούµενο έτος). • Α.Φ.Μ. και Αντίγραφο το Αστυνοµικού ∆ελτίου Ταυτότητας του πλοιοκτήτη. • Σε περίπτωση νοµικού προσώπου, όλα τα νοµιµοποιητικά έγγραφα του νπ, καθώς και πλήρη στοιχεία νοµιµοποίησης και εκπροσώπησης του. 1.3 Το άρθρο 5 τροποποιείται στις παραγράφους 5.3 και 5.5 ως εξής: • Η παράγραφος 5.3 –

Χερσαίες Εγκαταστάσεις-Χρήσεις – στην υποπαράγραφο 7 τροποποιείται ως εξής: «Εκτός από τους µισθωµένους επαγγελµατικούς χώρους, η διεύθυνση της Μαρίνας δύναται, να αναπτύσσει στους κοινόχρηστους χώρους των χερσαίων εγκαταστάσεων αλλά και στον θαλάσσιο χώρο του λιµένα, διάφορες δραστηριότητες (εµπορικές, τουριστικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές κ.ο.κ.) που διοργανώνονται είτε από τον Φορέα είτε από τρίτους, στους οποίους ο Φορέας δύναται να παραχωρεί χώρους µε ή άνευ ανταλλάγµατος για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις.» • Η παράγραφος 5.5 -Χρήση Χερσαίου Χώρου για Παραµονή και Συντήρηση Σκαφών – στην υποπαράγραφο 1 τροποποιείται ως εξής : 1. Η παραµονή του σκάφους στον χερσαίο χώρο της Μαρίνας προκειµένου να πραγµατοποιηθεί η ετήσια συντήρηση του δεν θα υπερβαίνει τις 30 ηµερολογιακές ηµέρες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον ειδικός τεχνίτης το αποδεικνύει, δύναται µε απόφαση του ∆.Σ. του φορέα διαχείρισης να παραταθεί η παραµονή για όσο χρόνο επιβάλλεται. 1.4. Το άρθρο 12.

– Συµπληρωµατικές διατάξεις- η παράγραφος 12.3 τροποποιείται ως εξής: Τα σκάφη των µελών των ναυτικών οµίλων καθώς και τα λοιπά ελλιµενιζόµενα σκάφη στη Μαρίνα έχουν δικαίωµα χρήσης του χερσαίου χώρου προσωρινής συντήρησης (για εργασίες υδροβολής και µουράβιασµα µε πιστοποιηµένα οικολογικά χρώµατα) της Μαρίνας. Επίσης επιτρέπεται η αφαίρεση του χρώµατος µε άλλους τρόπους, µε απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών και ασφαλών όρων”.

Αναμένεται να δούμε αν η Περιφέρειας Αττικής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνουν τα στραβά μάτια στην εξέλιξη αυτή, καθώς και τη στάση των φορέων της πόλης και των αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν την παραλία της Καλλιθέας.

Είναι προφανές ότι οι Καλλιθεάτες με την εξέλιξη αυτή όχι μόνο χάνουν την όμορφη παραλία τους αλλά η αλλαγή χρήσης επιτρέπει και αιτιολογεί την πρόσθετη δόμηση.

Το ερώτημα είναι αν ο Δήμος έχει το νομικό δικαίωμα αλλαγής χρήσεων σε μία ναυταθλητική μαρίνα της οποίας έχει μόνο τη διαχείριση για μερικά χρόνια και μάλιστα με τους όρους χρήσεις για τους οποίους του παραχωρήθηκε.

Η απάντηση είναι πολύ απλή ΟΧΙ.

Ανοίγει λοιπόν ο κ Δήμαρχος τους ασκούς του Αιόλου που αν φυσήξουν θα χάσει αιτιολογημένα τη διαχείριση και μάλιστα για το καλό των φορέων και των κατοίκων.

Απομένει να δούμε αν υπάρχει κράτος δικαίου και Περιφέρεια Αττικής ή αν όλα αυτά αποτελούν μια συμπαιγνία εις βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής της περιοχής κόντρα στις δεσμεύσεις του ΕΣΟΑΠ για το μπάζωμα της παραλίας μας.

Σε μια τέτοια περίπτωση το Συμβούλιο Επικρατείας θα είναι μονόδρομος και μόνο σε αυτό θα ελπίζουν οι κάτοικοι της Καλλιθέας».

Υπάλληλος από McDonald’s αποκαλύπτει τι δεν πρέπει να παραγγείλετε ποτέ

Ρωσίδα φοιτήτρια ανέβασε τη φούστα της για να διαμαρτυρηθεί για το upskirting (vid)