in

Επιστολή διαμαρτυρίας πολίτη: «Συμμορίες στην Καλλιθέα σπέρνουν πανικό και φόβο μετατρέποντας την πόλη μας σε…»

Παρακάτω αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που μας έστειλε κάτοικος Καλλιθέας ο οποίος ήταν και μάρτυρας του περιστατικού.

«Κατοικώ στην Καλλιθέα από το 1972, παρακολουθώ τα δρώμενα και συμμετέχω στα κοινά µε όσο χρόνο και όποιες δυνάμεις διαθέτω και ποτέ προηγουμένως δεν είχε πέσει στην αντίληψή µου γεγονός παρόμοιο µε αυτό που µε ανάμεικτα συναισθήματα οργής και θλίψης σας αναφέρω παρακάτω:

Την Κυριακή 4.9.2022, γύρω στις 20.30 καθόμουν µε την παρέα µου στην πλατεία Κύπρου από την πλευρά του σιντριβανιού και απολάmβανα τον απογευmατινό µου καφέ. Όλες οι γύρω καφετέριες ήταν γεμάτες µε mικρές και mεγάλες παρέες και πλήθος παιδιών χαίρονταν την ανεmελιά της ηλικίας τους.

Ξαφνικά, περίεργη κινητικότητα άρχισε να διαφαίνεται στις παιδικές μικροπαρέες. Κάποιες οmάδες, ήταν δεν ήταν δεκαπεντάχρονα!, άρχισαν να σπρώχνουν άλλες, χωρίς κανέναν λόγο, να προπηλακίζουν και να φωνάζουν βωμμολοχώντας, αναγκάζοντας τους “αδυνάτους” να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση.

Ανάμεσα στους επιτιθέμενους, ξεχώρισε µια μικροκαμωμένη Φιγούρα µε τσιγάρο στο χέρι, Καπέλο στραβά και µε δυναμική αρχηγού, που άρχισε να χαστουκίζει έναν ψηλότερο αλλά άβουλο συνομήλικό του!

Στη θέα της σκηνής, πεταχτήκαμε από το τραπέζι µας Και μπήκαμε ανάμεσά τους ζητώντας εξηγήσεις για τη συμπεριφορά αυτή. Αμέσως περικυκλωθήκαμε από τους ὁμοιους του, µε ανάλογα “γαλλικά” και την προτροπή: «κάλεσε την Αστυνομία αν έχεις…αρχίδια»…..!

Με ενέργειες του φίλου µου Νίκου Τσίπη (παλαιότερου στην Καλλιθέα), αφού αποτύχαμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα, κλήθηκε η Αστυνομία. Αναμένοντας, πήραμε στην παρέα µας το κακοποιημένο παιδί και έναν φίλο του που επίσης δέχθηκε επίθεση, για να τους ηρεμήσουμε. Από την κουβέντα µας διαπιστώσαμε ότι είναι στόχος εκφοβισμού Και παρενόχλησης ήδη από το δημοτικό σχολείο, τώρα πάει στη Β’ γυμνασίου και την επιμέλειά του έχει η εξαδέλφη του.

Όσον αφορά τον δεύτερο νεαρό, µε στοιχεία αποδεικνύεται ότι έχει πέσει θύμα σωματικής βίας πολλές φορές και έχουν γίνει ρεπορτάζ σχετικά µε την υπόθεση από την ΕΡΤ και το κανάλι ΟΡΕΝ.

Οι περίοικοι-θαμώνες, δήλωναν ότι κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά και όσες φορές έχει κληθεί η Αστυνομία, ΠΟΤΕ δεν έχει εμφανιστεί!!! Η ώρα περνούσε και η Αστυνομία πουθενά| Οπότε, ο Νίκος πήρε τα παιδιά, κάλεσε τηλεφωνικά τους κηδεμόνες στο τμήμα και πήγαν στο ΑΤ της οδού Λασκαρίδου, όπου ακούσαμε τα παρακάτω:

  • ο δεν έχουμε προσωπικό και αν θέλετε κάτι άμεσα απευθυνθείτε στη ΓΑΔΑ,
  • ο τον ‘πιτσιρικά” τον έχουμε πιάσει 2-3 φορές, “Τσούπης” το όνομα του,
  • ο τώρα κλείσαμε (ώρα 22.00), μπορείτε να αποτανθείτε στη ΓΑΔΑ για την
    υπόθεσή σας, υπάρχει υπηρεσία που διανυκτερεύει.

Αυτές ήταν οι εξηγήσεις πάνω-κάτω στο ΑΤΙΙ!

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι αδιανόητο μετά από σαράντα χρόνια στην Καλλιθέα να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και επί δημαρχίας σας συμμορίες” να σπέρνουν πανικό και Φόβο, μετατρέποντας την πόλη µας σε φυτώριο παραβατικότητας!

Η προεκλογική υπόσχεση της Κυβέρνησης για την Ασφάλεια των Πολιτών στις γειτονιές της Αθήνας, µε ποιον τρόπο τηρείται στην πόλη µας; Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της Πολιτείας, ερωτάστε:

  • Γνωρίζετε σχετικά µε τα Φαινόμενα αυτά και ποιες ενέργειες έχετε κάνει για
    την πάταξή τους;
  • Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιληφθεί της περίπτωσης του
    παιδιού; Εάν ναι, σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί;

Με. δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία σας, απαιτούμε λήψη άμεσων και καθοριστικών αποφάσεων και μέτρων για την πάταξη τέτοιων φαινομένων “εν τη γενέσει τους”».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Έργα 8 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλλιθέας από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Συγκλονίζουν οι γονείς του 15χρονου που σκοτώθηκε με το ποδήλατο, «έχει πέσει κάτω, βγάζει αίμα, δεν μας μιλάει» (vid)