in

Τι έπιπλα να πάρω;;;

Αφού έχουμε τελειώσει με τα κουφώματα και τα κάγκελα στα μπαλκόνια καθώς και με το εξωτερικό και εσωτερικό βάψιμο, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πως θα διαμορφώσουμε τον υπάρχοντα χώρο από άποψη διακόσμησης. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τους πίνακες ή τα κάδρα που θα δώσουν ένα άλλο «χρώμα» στον ενιαίο ή και σε άλλους χώρους ή δωμάτια του σπιτιού. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε και στα έπιπλα που θα χρειαστούμε είτε αυτά είναι  έπιπλα κρεβατοκάμαρας όπως κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο είτε έπιπλα σαλονιού είτε ακόμη και κήπου ή βεράντας.

Να ξεκινήσουμε όμως με τα είδη επίπλου που θα χρειαστούμε για την κρεβατοκάμαρά μας. Ας αρχίσουμε με το έπιπλο της τουαλέτας. Αυτό είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό σημείο του σπιτιού για κάθε γυναίκα. Είναι το έπιπλο μπροστά από το οποίο περιποιείται και θαυμάζει τον εαυτό της μπροστά από τον καθρέφτη της, τον καθρέφτη της ματαιοδοξίας. Εκτός από αυτό όμως, η τουαλέτα κρεβατοκάμαρας έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πολλές φορές το σετ συνοδεύεται από ένα σκαμπό ή καρέκλα ή σταντ που μπορεί να μας ξεκουράσει καθώς προετοιμαζόμαστε. Αυτό το σκαμπό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και σε κάποιον που χρησιμοποιεί αυτό το έπιπλο και ως χώρο εργασίας μέσω ενός laptop ή σταθερού υπολογιστή ή tablet. Θα πρέπει λοιπόν να μην το απορρίψετε σαν ιδέα εάν σκοπεύετε να κάνετε και τέτοια χρήση. Διαφορετικά, ίσως απλά να σας πιάσει πολύτιμο χώρο.

Οι τουαλέτες κρεβατοκάμαρας πολύ συχνά διαθέτουν συρταριέρες ή και μικρότερα συρτάρια προκειμένου να εξυπηρετήσουν κατά το δυνατόν περισσότερες ανάγκες που μπορεί να έχει ένας καταναλωτής. Συνήθως διαθέτουν ένα έως 6 συρτάρια το ένα κάτω από το άλλο ή το ένα δίπλα στο άλλο. Όσον αφορά στο ύφος και τη διάθεση που μεταδίδουν υπάρχουν άπειρες επιλογές. Μπορείτε να διαλέξετε μια ρομαντική ή vintage τουαλέτα καθώς επίσης και μια πιο μοντέρνα, αλλόκοτη ή ασυνήθιστη. Εξάλλου, κάποιες είναι πιο «φορτωμένες» με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ κάποιες άλλες πιο λιτές, αφαιρετικές αλλά αξιοπρόσεκτες. Το mix & match στυλ μπορεί να είναι της μόδας αλλά δεν σημαίνει ότι θα αποδοθεί και θα ταιριάξει τέλεια σε όλους τους χώρους και μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μας αφήσει στην καλύτερη περίπτωση ανικανοποίητους.

Το βασικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες ή «ντυμένες» σίγουρα παίζει κι αυτό το ρόλο του. Μια που είναι σε μεγάλο μέρος της κατασκευασμένη από γυαλί είναι πολύ διαφορετική από ότι μία που είναι από ξύλο ή μέταλλο. Είναι αυτονόητο ότι το στυλ καθώς και το κυρίαρχο υλικό που θα επιλέξουμε θα πρέπει να μην αποτελεί μια «παραφωνία» σε σχέση με το υπόλοιπο δωμάτιο. Δεν θα ήταν επιτυχημένη επιλογή να συνδυάσουμε μεταλλικά και ξύλινα έπιπλα μαζί με γυαλί στον ίδιο χώρο.

Όσον αφορά στα έπιπλα βεράντας ή κήπου υπάρχουν αρκετές και καλές επιλογές. Καταρχήν, υπάρχουν πολύ όμορφες κούνιες που διαθέτουν και δικό τους σκέπαστρο έτσι ώστε να μην ενοχλείστε από την καυτό καλοκαιρινό ήλιο ή μία ξαφνική μπόρα. Πολλές από αυτές έχουν πλενόμενο ύφασμα για να καθαρίζονται εύκολα αν τυχόν λερωθούν. Για ηλιοπροστασία υπάρχουν και ομπρέλες κήπου που είναι αρκετά μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις θα σας φανούν χρήσιμες. Φυσικά, τα πιο συνηθισμένα είναι τα ολοκληρωμένα σετ επίπλων που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν ένα τραπέζι καθώς και 2, 4 ή 6 καρέκλες ή και έναν καναπέ. Τα πιο δημοφιλή υλικά είναι το ξύλο και το μπαμπού αλλά και πληθώρα άλλων. Πιο οικονομικές επιλογές αποτελούν οι πλαστικές ή μεταλλικές λύσεις χωρίς να υστερούν απαραίτητα σε ποιότητα ή αισθητική. Ανεξαρτήτως τι τελικά θα επιλέξετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις καιρικές συνθήκες στις οποίες θα εκτίθενται αυτά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή έτσι ώστε να μην έχετε μελλοντικά πρόβλημα με την εγγύηση.

Κατερίνα Στικούδη: Η πιο σeξυ φωτογράφιση της με μαγιό

Βροχή τα πρόστιμα σε Καλλιθέα και Πετράλωνα