in

Αποθηκευτικά αντικείμενα ως στοιχεία διακόσμησης

[dropcap]M[/dropcap]έσα στο σπίτι μας υπάρχουν πολλά χρηστικά αλλά και όχι τόσο χρηστικά αντικείμενα. Υπάρχουν μικρά και μεγάλα σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ρούχα που δεν φοράμε πια, βιβλία και αγαπημένα περιοδικά που έχουμε μαζέψει στα τόσα χρόνια που διαβάζουμε.

Φυσικά, όλα αυτά τα αντικείμενα δεν είναι καθόλου πρακτικό να είναι αφημένα δεξιά και αριστερά σε όλο το σπίτι, αλλά τι να κάνουμε όταν δεν έχουμε περισσότερες ή μεγαλύτερες ντουλάπες για εκείνα τα ρούχα που δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε ή όταν πια η βιβλιοθήκη μας δεν μπορεί να χωρέσει άλλα βιβλία;

Η απάντηση είναι ότι δημιουργούμε καινούριους αποθηκευτικούς χώρους. Μέσα στα διακοσμητικά σπιτιού που θα μπορούσε να σκεφτεί ένας άνθρωπος είναι και όλα εκείνα τα κουτιά και τα καλαθάκια μέσα στα οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε διάφορα παλιά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε και τόσο συχνά.

Τι αποθηκευτικά αντικείμενα μπορούμε να επιλέξουμε;

  • Ας ξεκινήσουμε από τα βαζάκια. Σίγουρα στην κουζίνα μας έχουμε υλικά όπως η ζάχαρη, ο καφές το αλάτι και διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Είναι όμως κρίμα όλα αυτά να φυλάσσονται στα κουτιά με τα οποία τα αγοράζουμε ή σε χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες και σακουλάκια. Μπορούμε, αντίθετα, να επενδύσουμε σε διάφορα βαζάκια, ώστε να τοποθετήσουμε κάθε ένα από αυτά τα υλικά στο δικό του βαζάκι και με αυτόν τον τρόπο να διακοσμήσουμε και την κουζίνα μας.
  • Μικρές συρταριέρες μπορούν να στολίσουν το υπνοδωμάτιό μας. Αν η ντουλάπα μας είναι γεμάτη με ρούχα και δεν έχουμε χώρο για τα πιο παλιά κομμάτια, όμως δεν θέλουμε και να τα πετάξουμε, μπορούμε να αγοράσουμε μια μικρή συρταριέρα μέσα στην οποία θα φυλάξουμε διπλωμένα και τακτοποιημένα όποιο ρούχο δεν χρησιμοποιούμε σωστά. Εξάλλου ένα τέτοιο έπιπλο εκτός από χρηστικό ρόλο, μπορεί εύκολα να παίξει και σπουδαίο ρόλο στην διακόσμησή μας, ανάλογα με το στυλ που θα επιλέξουμε.
  • Κουτιά στο σαλόνι. Μπορεί να είναι κουτιά ξύλινα ή ψάθινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα. Αυτό έχει να κάνει με το δικό σας γούστο. Σε κάθε περίπτωση τα κουτιά αυτά είναι χρήσιμα για να αποθηκεύσουμε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε πια ή βιβλία και περιοδικά που δεν χωράνε στη βιβλιοθήκη μας. Μάλιστα, στην περίπτωση που επιλέξουμε υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμη και ως καθίσματα, τοποθετώντας μαξιλάρια πάνω τους, ιδιαίτερα αν έχουμε ένα industrial στυλ διακόσμησης στο σαλόνι μας.

Είδαμε λοιπόν μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να αποθηκεύουμε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι μας, εντάσσοντας τους αποθηκευτικούς χώρους της επιλογής μας στο στυλ της διακόσμησης. Όλα τα διακοσμητικά σπιτιού που μπορούν να λειτουργήσουν και ως αποθηκευτικοί χώροι μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά στυλ, μεγέθη, υλικά και χρώματα και να τα συνδυάσετε αρμονικά με τα έπιπλα Maison.gr.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Shanghai Masters με μεγάλη ανατροπή επί του Τζόκοβιτς

Η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φέρνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις