in

«Μαϊμού» γιατρός: Ο ασθενής πέθαινε και ο 47χρονος ζητούσε χρήματα από την οικογένεια

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο τουλάχιστον τριών ασθενών, καθώς και για την εξαπάτηση δεκάδων ακόμη

Ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 50.000 ευρώ από οικογένεια καρκινοπαθή, ο οποίος τελικά κατέληξε. Τι αποκαλύπτει ο γιος του θύματος.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο τουλάχιστον τριών ασθενών, καθώς και για την εξαπάτηση δεκάδων ακόμη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA δημοσίευσε ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο 47χρονος ακούγεται να συνομιλεί με τον γιο ενός εκ των θυμάτων. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να εισέπραξε από τη συγκεκριμένα οικογένεια το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία, συστήθηκε ως ο γιατρός του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, ενώ παρουσιάστηκε ως διακεκριμένος ογκολόγος–ομοιοπαθητικός.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική».

Έπεισε δε τον ασθενή να μην κάνει χημειοθεραπείες, αλλά να ακολουθεί πιστά τη διατροφή που του «έγραψε». Σύμφωνα με τον γιο του θύματος, μάλιστα, ο 47χρονος τού ζήτησε την τελευταία δόση από τα 50.000 ευρώ περίπου μία εβδομάδα πριν ο ασθενής καταλήξει.

«Στο πρώτο ραντεβού μας είπε το πόσο κοστίζει. Μας είπε ότι μπορεί να χρειαστούμε από 1 έως 5 δόσεις. Στην αρχή μας είχε ζητήσει 11-12.000. Τα δώσαμε με τη μία. Ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε τη θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος».

Πάνω από 50 νέες καταγγελίες

Από την ημέρα δημοσιοποίησης των στοιχείων του 47χρονου, στα γραφεία της ΕΛΑΣ φθάνουν καθημερινά και νέες καταγγελίες, οι οποίες πλέον ξεπερνούν τις 100 (σ.σ. οι 45 συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική δικογραφία).

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα ανυποψίαστα θύματα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία ακόμη αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Η δικογραφία, ωστόσο, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, καθώς στην Αστυνομία φθάνουν καθημερινά και νέες καταγγελίες από θύματα που τον αναγνώρισαν είτε από τα ψεύτικα στοιχεία του ως «Νίκος Κόντος» είτε από τον τρόπο δράσης του.

Πηγή: sputniknews.gr

Ιερέας πήγε για… τρίο μέσα σε αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι αλλά κατέληξε γυμνός

Κοινοτική σύμβουλος Καλλιθέας βρήκε χρήματα και τα παρέδωσε στην αστυνομία!