in

Με την δασκάλα όμως που κρατούσε το χέρι μαθητή με ειδικές ανάγκες στην παρέλαση δεν ασχολήθηκε κανένας!

[dropcap]T[/dropcap]ις τελευταίες ημέρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα social media αλλά και πολλά ειδησεογραφικά sites ασχολήθηκαν με την εικόνα μιας καθηγήτριας, της Ιφιγένειας Γουγουτσά λόγω των στιλιστικών της επιλογών.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”ellada”]

Και ενώ την ίδια ώρα σχεδόν όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτήν την καθηγήτρια υπάρχει και άλλη μια που ενώ αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής της περνάει απαρατήρητη.

Ο λόγος για μια δασκάλα σε ένα σχολείο της Κρήτης. Η φωτογραφία της κάνει το γύρο του διαδικτύου. Κρατάει το χέρι ενός μαθητή της με ειδικές ανάγκες. Κι’ όμως κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί της.

Αυτή η δασκάλα αξίζει χίλια μπράβο για το μεγαλείο ψυχής της αλλά και για την δύναμη που κρύβει μέσα της. Ξέρετε το να γίνεις καλός εκπαιδευτικός είναι πολύ εύκολο το να γίνεις όμως δάσκαλος είναι πολύ δύσκολο. Γιατί ο πραγματικός δάσκαλος είναι αυτός που θα πάρει το παιδί από το χέρι και θα του δείξει τον δρόμο. Θα τον στηρίξει σε κάθε του δυσκολία.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες λοιπόν χρειάζονται δασκάλους – ανθρώπους που να τους στηρίζουν και να τους εξελίσσουν. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη ανθρώπους σαν και αυτή την δασκάλα. Να τους πιάνουν από τα χέρια για να μην φοβούνται!

ΠΗΓΗ

Γιάννης Εμιρζάς: «Το “Χρήσιμοι Ηλίθιοι” τους πείραξε…»

Europa League: Ατσάλινη ΑΕΚ, κράτησε την Μίλαν!