in

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας σκύλου με τόξο στην Πετρούπολη (vid)

Συνελήφθη 38χρονος άνδρας για τη θανάτωση σκύλου στην περιοχή της Πετρούπολης με τη χρήση τόξου. Ο 38χρονος που κατηγορείται ότι είχε σκοτώσει με τόξο έναν σκύλο ράτσας πιτ μπουλ, στην αυλή του σπιτιού στην Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο, οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε τις έρευνες. Από στοιχεία που συνέλεξε από αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του δράστη και να τον συλλάβει.

Οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που σκότωσε τον σκύλο καθώς και το ποδήλατο που χρησιμοποίησε για την επόπτευση του σημείου που βρισκόταν το σπίτι.

Ο δράστης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, είχε προσπαθήσει άλλες δυο φορές τον Δεκέμβριο του 2020 να σκοτώσει το συγκεκριμένο σκυλί. Αιτία το γεγονός πως το πιτ μπουλ κατά τη διάρκεια βόλτας τον Απρίλιο του 2020 είχε επιτεθεί στον δικό του σκύλο.

Ο 38χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής οδού.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Το σκυλί, ο Μπρούνο, βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του κηδεμόνα του στην Πετρούπολη, όταν ένας άντρας τον πλησίασε και του έριξε ένα βέλος με τη βαλλίστρα του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο Μπρούνο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, μόλις 2 χιλιοστά δεξιά από την καρδιά του και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε. Έφυγε από ανακοπή.

«Η μέρα που καθιερώθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου», κείμενο του Λάζαρου Λασκαρίδη

Έρευνα της ΓΑΔΑ για το νέο περιστατικό με τον αστυνομικό που έσπρωξε βίαια κοπέλα (vid)