in

ΗΠΑ: Εθισμένοι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα οι έφηβοι – Τα μέτρα του FDA για την «επιδημία»

[dropcap]O[/dropcap]Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει την απαγόρευση των αρωματισμένων με γεύσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων, λόγω των διαστάσεων «επιδημίας» που έχει πάρει η χρήση τους στους νέους, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Οργανισμού.

Σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο επίτροπος Σκοτ Γκότλιμπ ανέφερε ότι θα επανεξεταστεί η πολιτική που προέβλεπε ότι οι κατασκευαστές αρωματισμένων ηλεκτρονικών τσιγάρων έπαιρναν προέγκριση για την κυκλοφορία των προϊόντων τους.

Ο Γκότλιμπ ανήγγειλε τις επόμενες κινήσεις στις οποίες θα προβεί ο οργανισμός, προκειμένου να μειώσει τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νέους.

Τα στοιχεία του 2018 είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με την Washington Post., καθώς δείχνουν 75% αύξηση στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από μαθητές γυμνασίου, σε σχέση με το 2017.

Ο FDA ήδη έστειλε 12 προειδοποιητικές επιστολές σε εταιρείες που έχουν παραπλανητικές ετικέτες στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Βλέπουμε σαφή σημάδια ότι η χρήση νεολαίας ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας» δήλωσε ο Γκότλιμπ. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια ολόκληρη νέα γενιά να εθιστεί στη νικοτίνη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

«Δωρεάν ενοίκιο έναντι σεξ» προσφέρουν ολοένα και περισσότεροι σπιτονοικοκύρηδες (vid)

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα πριν από λίγη ώρα