in

Κτήνος βίασε μέχρι θανάτου βρέφος 19 μηνών

[dropcap]O[/dropcap]ργή και την κοινή κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Χιλή ο άγριος βιασμός ενός μωρού 19 μηνών από τον σύντροφό της θείας του, που οδήγησε στον θάνατό του. Τα στοιχεία του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος δόθηκαν στη δημοσιότητα: Πρόκειται για τον 30χρονο Αντρές Εσπινόζα Αραβένα, ο οποίος κρατείται από τις αρχές.

Το μικρό κοριτσάκι που άκουγε στο όνομα Αμπάρ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τη θεία της και τον δράστη. Οι δυο τους αρχικά ισχυρίστηκαν ότι το μωρό αιμορραγούσε επειδή έπεσε από το κρεβάτι. Οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να σώσουν τη ζωή του μωρού: Η Αμπάρ μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά δεν κατάφερε να επιζήσει. Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Οι αρχές, συνέλαβαν τον Αραβένα, ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος και το παιδί έπεσε από το κρεβάτι. Οι αρχές μετέφεραν τον κατηγορούμενο στη φυλακή με αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο ήταν εξαγριωμένο και επιχείρησε να λιντσάρει τον 30χρονο.

Για την τραγική υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Χιλιανός υπουργός Δικαιοσύνης Χερνάν Λαρέν, ο οποίος δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του ότι θα εξαντληθούν από τις αρχές όλα τα περιθώρεια προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο δράστης να τιμωρηθεί όπως αρμόζει.

Άλλοι, κατηγορούν την Πολιτεία αφού επί οκτώ μήνες δεν αποφάσιζε ποιος θα έχει την επιμέλεια του παιδιού αφού η μητέρα της είναι χρήστης ναρκωτικών και δεν μπορεί να την φροντίσει.

Την επιμέλεια είχε ζητήσει ο θείος της μικρής Αμπάρ αλλά δεν του την είχαν δώσει γιατί είναι ομοφυλόφιλος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Στην Καλλιθέα ο Μελισσανίδης

Στηρίζει απλή αναλογική ο Λασκαρίδης προτείνει οι δήμαρχοι να εκλέγονται μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες…