in

Στηρίζει απλή αναλογική ο Λασκαρίδης προτείνει οι δήμαρχοι να εκλέγονται μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες…

[dropcap]O[/dropcap] επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της έχει ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος και στις δημοτικές εκλογές.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Είναι το μόνο σύστημα που εκφράζει ανόθευτα την εκλογική βούληση και κάθε άλλη άποψη περί του αντιθέτου είναι προς ιδίον όφελος, εκείνων που την εκφράζουν.

Διαφήμισε την επιχείρηση σου στο Kallitheacity.gr – Εύκολα, Στοχευμένα, Οικονομικά

Η κορυφαία αυτή θεσμική αλλαγή έρχεται να χτυπήσει κατεστημένα δεκαετιών, βάσει των οποίων οι μειοψηφίες των πολιτών «αλωνίζουν» στους Δήμους. Παράλληλα, θεωρεί απαραίτητη τη λογική συνεργασιών, οι οποίες διασφαλίζουν και τον έλεγχο, χτυπώντας έτσι το «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον «Κλεισθένη Ι» και ως προς τη μείωση της θητείας των δημοτικών αρχών (την επαναφορά της στα 4 χρόνια από τα 5 που ισχύει σήμερα και προτείνουμε:

-Την καθιέρωση μόνο δύο συνεχόμενων θητειών (8 χρόνων) για τα αξιώματα δημάρχου-αντιδημάρχων και τριών (12 ετών) για τους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται «καθεστώτα». Να μένουν μια τετραετία εκτός και κατόπιν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικούν εκ νέου την εκλογή τους.

Τέλος, καταδικάζουμε οποιοδήποτε σενάριο θέλει την ταυτόχρονη διενέργεια των βουλευτικών με τις δημοτικές εκλογές διότι αυτό αποτελεί απαξίωση για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κτήνος βίασε μέχρι θανάτου βρέφος 19 μηνών

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε