in

Πατέρας ξόδεψε τα ιατρικά έξοδα του παιδιού του σε ιερόδουλες και ναρκωτικά (vid)

Ο πατέρας κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 140.000 ευρώ από τα λεφτά που είχαν συγκεντρωθεί για τη θεραπεία του γιου του, για να κάνει μία ζωή πολυτέλειας

Αυτός ο πατέρας από το Σαλβαδόρ της Βραζιλίας κατηγορείται ότι έκλεψε χιλιάδες ευρώ από τα λεφτά που προορίζονταν για τη θεραπεία του γιού του, ηλικίας 19 μηνών και τα ξόδεψε σε ιερόδουλες και ναρκωτικά.

Ο άνεργος Ματέους Άλβες κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 140.000 ευρώ (130.000 λίρες) από τα λεφτά που είχαν συγκεντρωθεί για τη θεραπεία του γιου του, για να κάνει μία ζωή πολυτέλειας.

Η οικογένεια είχε συγκεντρώσει από δωρεές και φιλανθρωπίες περίπου 216.000 λίρες (250.000 ευρώ), ώστε να πληρώσει για τα φάρμακα που θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή του Τζοάο, ηλικίας 19 μηνών.

Ο μικρός Τζοάο, από το Σαλβαδόρ της Βραζιλίας έχει νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σχετικά σπάνια νευρομυϊκή ασθένεια.

Τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί προορίζονταν για την αγορά τριών δόσεων του φαρμάκου Spinraza, το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία αυτής της νόσου.

Κάθε δόση κοστίζει μέχρι και 81.000 λίρες και το αγοράκι χρειάζεται έξι δόσεις του φαρμάκου αυτού, το οποίο χορηγείται με ένεση κοντά στο νωτιαίο μυελό.

Ο πατέρας συνελήφθη σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Σαλβαδόρ, στη βορειοανατολική Βραζιλία, στις 22 Ιουλίου.

Οι ερευνητές ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για την υπόθεση, αποκάλυψαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Άλβες σχεδίαζε να ανοίξει έναν οίκο ανοχής στην πόλη

Φέρεται επίσης ότι ξόδεψε 10.800 λίρες για να προσλάβει γυναίκες για την παράνομη επιχείρηση που σχεδίαζε να ξεκινήσει.

Όταν η αστυνομία εισέβαλε στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Άλβες, βρήκαν μία συλλογή ακριβών ρολογιών, κοσμήματα, αρώματα και επώνυμα ρούχα, καθώς και ναρκωτικά και 650 λίρες σε μετρητά.

Το χρηματικό ποσό για τη θεραπεία του γιου του συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους μέσω εκστρατειών στο διαδίκτυο, δημοπρασιών, δωρεών και διαφόρων άλλων δραστηριοτήτων.

Ο Άλβες και η γυναίκα του Κάριν, με την οποία έχει άλλο ένα γιο 10 χρονών, είχαν καταθέσει τα χρήματα σε τέσσερις και ο καθένας ήταν υπεύθυνος για τους δύο από αυτούς.

Η γυναίκα του, συντετριμμένη, δήλωσε ότι ο σύζυγός της φαινόταν πάντα αφοσιωμένος στον άρρωστο γιο του και έδειχνε ότι τον αγαπούσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του γιου του, κλέβοντας τα χρήματα και προδίδοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου που τους υποστήριξε.

Ο Άλβες κατηγορείται ότι ενήργησε με δόλο, για απάτη, εξαπάτηση ανθρώπων να δωρίσουν χρήματα για την εκστρατεία του γιου του και να τα χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό και εγκατάλειψη της συζύγου και των δύο παιδιών του.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Πηγή: sputniknews.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

«Παρόντες»: Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τη μεγάλη φωτογραφική έκθεση φωτορεπορτάζ του iMEdD

Κατερίνα Στικούδη: Η πιο σeξυ φωτογράφιση της με μαγιό