in

Το γνώριζες πως η “αναγνώριση κλήσης” είναι ελληνική πατέντα;

Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από την καταπληκτική σελίδα στο Facebook «Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ». Πραγματικά αξίζει την προσοχή σας.

«Το κόνσεπτ της αναγνώρισης κλήσης εφευρέθηκε το 1968 από τον Θεόδωρο Παρασκευάκο, όταν εργαζόταν σαν μηχανικός επικοινωνιών στην Αθήνα!

Ο Παρασκευάκος μετά από πολλά πειράματα ανέπτυξε ένα σύστημα χάρη στο οποίο ο αριθμός του καλούντος μεταδιδόταν στη συσκευή του δέκτη!

Αυτή η μέθοδος αποτέλεσε τη βάση για την τεχνολογία που γνωρίζουμε σήμερα ως Caller ID! O Θεόδωρος Παρασκευάκος μάλιστα ζει (είναι 84 χρονών και του ευχόμαστε να τα χιλιάσει) και έχει στην κατοχή του τις πρώτες συσκευές αναγνώρισης κλήσης του κόσμου (Δείτε στα σχόλια). Μην κοιτάτε τώρα που θεωρούμε αυτονόητο το κινητό μας να αναγνωρίζει τις κλήσεις, τις ράτσες των αδέσποτων και από τι αρρώστια πάσχει ο φίκος μας!

Κάποτε ακόμα και κάτι τόσο απλό που τώρα το θεωρούμε δεδομένο, όπως είναι η αναγνώριση κλήσης, ήταν μια ολόκληρη ξεχωριστή συσκευή!

Η φάση λειτουργούσε ως εξής! Σε έπαιρναν τηλέφωνο, αυτή η συσκευή αναγνώριζε την κλήση και σου ανακοινωνόταν στο ακουστικό από τα κεντρικά της εταιρείας τηλεφωνίας σου, ο αριθμός που σε καλούσε.

Αυτή η διαδικασία μάλιστα χρεωνόταν ανά κλήση! ΕΥΤΥΧΩΣ γύρω στη δεκαετία του 80 ήρθαν και οι συσκευές που είχαν ενσωματωμένη την τεχνολογία αναγνώρισης κλήσεων και μπόρεσε να προσφέρεται κάπως δωρεάν αυτή η υπηρεσία.

Σκεφτείτε το λίγο – σήμερα θεωρούμε αυτονόητο πως μπορούμε να βλέπουμε ποιος μας καλεί πριν σηκώσουμε το τηλέφωνο. Αλλά μέχρι πριν λίγα χρόνια θα έπρεπε κάθε -ΜΑ ΚΑΘΕ- φορά που κάποιος μας καλούσε, να απαντάμε με τον ίδιο σοβαρό τόνο γιατί πού ξέρεις αν σε καλεί η μαμά σου ή το αφεντικό σου ή ο πρωθυπουργός του Τουβαλού; (τα πάντα είναι πιθανά!)»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Βρήκε την κόρη του στο Facebook μετά από 15 χρόνια και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν έκαναν… σεξ

Συγκλονιστικό περιστατικό: Καρχαρίας άρπαξε το πόδι αλεξιπτωτιστή (vid)