in

Μείωση Δημοτικών τελών ζήτησε η παράταξη Ασκούνη στο Δ.Σ. Καλλιθέας

Πρόταση για μείωση των οικιακών συντελεστών αλλά και του συντελεστή για τα μικρομεσαία μαγαζιά έκανε η παράταξη «Προοπτική Ζωής» του Κώστα Ασκούνη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας στις 16/10. «Υπάρχει περιθώριο μειώσεων και πρέπει να γίνει πράξη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε πως η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας έχει προχωρήσει ήδη σε μειώσεις των συντελεστών τις οποίες είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του ’18.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Ασκούνη σχετικά με την πρόταση τους:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσαμε το Θέμα των Δημοτικών Τελών. Ζητήσαμε μείωση τουλάχιστον 10% στους οικιακούς συντελεστές και στον συντελεστή για τα μικρομεσαία καταστήματα. Αυτό προτάθηκε, γιατί η παράταξη μας μετά από λεπτομερή έλεγχο που διενήργησε στους κωδικούς των εξόδων, διαπίστωσε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν ποσά, περίπου 1.500.000€, από τις συντηρήσεις αυτοκινήτων, από τα καύσιμα, τις υπερωρίες κ.α, που κατά κοινή παραδοχή ήταν υπερεκτιμημένοι και υπερβολικά αυξημένοι. Το αποτέλεσμα είναι, να δημιουργείται τεχνητό πλεόνασμα από την κρυφή φορολόγηση των πολιτών.

Κάθε έτος μεθοδεύουν την αύξηση των «δαπανών φάντασμα», για να μην προχωρούν σε μειώσεις των Δημοτικών Τελών. Αυτό επιβεβαιώνεται από την αστοχία της Διοίκησης στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού μιας και οι υπερκοστολογημένοι κωδικοί δεν υλοποιούνται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και να παρουσιάζεται μια επίπλαστη οικονομική ευμάρεια.

Να σημειώσουμε, ότι η εξοικονόμηση του μεγάλου αυτού ποσού, δεν μειώνει καθόλου την λειτουργικότητα της υπηρεσίας και την επιχειρησιακή της επάρκεια. Αντίθετα, βάζει μία πρώτη τάξη στην ετήσια υφαρπαγή των εισοδημάτων των πολιτών.

Τέλος, είναι αυτονόητο σε κάθε περίπτωση, ότι η εικόνα της Πόλης στο επίπεδο της καθαριότητας δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στο προυπολογιζόμενο κόστος που έφερε ως εισήγηση η Διοίκηση.

Επιβαρύνουν τους πολίτες με φόρους για να παρουσιάζουν πλεονάσματα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μωρό χωρίς… πρόσωπο γεννήθηκε στην Πορτογαλία

Τρεις ταβέρνες που πρέπει να γνωρίζετε στην Καλλιθέα