in

Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: «Ο κ. Δήμαρχος ομολόγησε…»

[dropcap]O[/dropcap] επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, ο κ. Δήμαρχος ομολόγησε, τελικά, στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου (30/8/2017), η οποία διεξήχθη ύστερα από αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά»:

1. Ότι η Κυβέρνηση, όντως, καταβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις προβλεπόμενες από το νόμο χρηματοδοτήσεις και, συνεπώς, από αυτές προκύπτουν οι διαθέσιμοι πόροι του Δήμου Καλλιθέας για τις λειτουργικές του ανάγκες και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

2. Ότι παρά ταύτα, ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» έχει, όντως, κρίσιμες οφειλές προς προμηθευτές του.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

3. Ότι παρά ταύτα, ο Δήμος, πράγματι, δεν έχει δικούς του πόρους για την εκτέλεση τεχνικών έργων και πως τη διοίκηση ικανοποιεί το γεγονός ότι όσα έργα εκτελούνται, χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

4. Ότι ο δανεισμός του Δήμου μειώνεται, πράγματι, επειδή η αποπληρωμή των δανείων παρακρατείται πλέον από την κρατική επιχορήγηση και δεν προκύπτει από τη διαχειριστική ικανότητα της διοίκησης.

5. Ότι η διοίκηση, όντως, επείγεται να μειώσει τα πλεονάσματα των ανταποδοτικών τελών του 2015 και του 2016 διότι, σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε προ πολλού να τα είχε αξιοποιήσει (ή να σκεφτεί τη μείωση των δημοτικών τελών …).

6. Ότι η διοίκηση σκοπεύει, όντως, να λάβει νέο δάνειο, αλλά έχει αποκρύψει από το Δημοτικό Συμβούλιο και την πρόθεσή της και το σκοπό του δανεισμού.

Ο κ. Δήμαρχος ομολόγησε. Αλλά, δεν μετανοεί … Συναντά τον Παράδεισο στις ανακοινώσεις του …»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Φρίκη στη Νέα Αρτάκη: 51χρονος ασέλγησε σε 11χρονο!

Διαμαντένια και πάλι η Στεφανίδη