in

Θοδωρής Ψαλιδόπουλος: «Ο Ποντιακός Ελληνισμός ούτε ποτέ κέρδισε, ούτε έχει κάτι να κερδίσει…»

[dropcap]A[/dropcap]παντώντας σε ερωτήσεις του ειδησεογραφικού ιστοτόπου «Kallithea Press», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Πώς σχολιάζετε τη διεξαγωγή στην Καλλιθέα αντικομμουνιστικής εκδήλωσης με επιχορήγηση από το Δήμο;

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Η θέση των Ελλήνων στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να αξιολογηθεί έξω από ολόκληρη τη διαδρομή του επαναστατικού εγχειρήματος, το οποίο αυτή εκπροσώπησε. Πάντως, στο παρόν ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο αντισοβιετισμός και ο αντικομμουνισμός, τον οποίον αυτός περικλείει, δεν περιορίζονται στο ιστορικό παρελθόν. Δρουν προς όφελος των δυνάμεων του νέο – φιλελευθερισμού που επιδιώκουν να εξουδετερωθεί ο σύγχρονος ρόλος της Ρωσίας στη διεθνή σταθερότητα. Είναι μια αντιρωσική πολιτική. Οι νέο – φιλελεύθερες αντιλήψεις της και ο ψηφοθηρικός συμβιβασμός της με τον εθνικισμό έχουν εκτρέψει τη διοίκηση του Δήμου από την αποστολή της. Θα ήταν ωφελιμότερο, εάν επιχορηγούσε το πρόγραμμα τεχνικών έργων. Επιβεβαιώνεται, εξάλλου, η υποκρισία της απέναντι στην αντιφασιστική ιστορία της Καλλιθέας.

Θεωρείτε ότι η έντονη αντίδραση του ΚΚΕ αποτελεί μεταβολή της ευνοϊκής στάσης του προς τον Δήμαρχο;

Δεν θεωρώ ότι το ΚΚΕ είχε ποτέ «ευνοϊκή» στάση προς τον Δήμαρχο. Αυτή η ερμηνεία είναι απλουστευτική και αδικεί τις προσπάθειες του ΚΚΕ για τον εκδημοκρατισμό του Δήμου. Ακριβέστερο είναι το ΚΚΕ έχει αρνητική στάση απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, όπως αυτό εκφράζεται και στην Καλλιθέα. Προφανώς, δεν συμφωνώ με αυτή την προσέγγισή του. Αλλά, εξουδετέρωση του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού δεν μπορεί να συντελεστεί ούτε μόνο, ούτε χωρίς το ΚΚΕ.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι, παρά τις διαψεύσεις της, η διοίκηση του Δήμου συμμετείχε τελικά στις εκδηλώσεις της «Αργώ»;

Είναι μάταιο να αναμένετε συνέπεια λόγων και έργων από τον λαϊκισμό και την ψηφοθηρία. Εξάλλου, ο Ποντιακός Ελληνισμός ούτε ποτέ κέρδισε, ούτε έχει κάτι να κερδίσει απ’ αυτή την πολιτική. Το μέλλον του δεν βρίσκεται στην εκμετάλλευση της ιστορικής του διαδρομής, αλλά στη συμμετοχή του στους σύγχρονους και προοδευτικούς στόχους της κοινωνίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η Καλλιθέα γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα «Τρίτης Ηλικίας»

Αστυνομικοί σταμάτησαν ΙΧ για έλεγχο και βίασαν 18χρονη