in

Δωρεάν μαθήματα Κανόε – Καγιάκ στον ΝΟΤΚ!

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με το άθλημα του Κανόε – Καγιάκ πραγματοποιεί ο Ναυταθλητικός ‘Oμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας. 28 και 29 Σεπτεμβρίου για τις  ηλικίες από 8 έως 14 ετών! 

Παρασκευή 17:00 – 18:30
Σάββατο 9:00 – 10:30

Μπορείτε να δηλώστε συμμέτοχη και να γνωρίσετε από κοντά αυτό το συναρπαστικό άθλημα.
Ώρες επικοινωνίας 9:00-15:00 (Δευτέρα – Σάββατο).

Λίγα λόγια για το άθλημα:

Το Κανόε- Καγιάκ είναι ένα άθλημα με μικρή ιστορία στη χώρα μας. Άρχισε να αναπτύσσεται το 1987 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ) στην οποία προς το παρόν υπάγεται, σαν τμήμα της με αρμόδια επιτροπή ανάπτυξης.

Τον Σεπτέμβριο του 1998 με την υπ.αριθμ 20623/30-9-98 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αναγνωρίζεται η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ και το άθλημα αποκτά το δικό του σπίτι. Με γοργούς ρυθμούς ξεκινά το δεύτερο Ολυμπιακό Άθλημα, το Κάνοε-Καγιάκ Σλάλομ.

Η χώρα μας έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κανόε – Καγιάκ (I.C.E.) συμμετέχοντας μέχρι στιγμής σε 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα & σε 4 Βαλκανιάδες και έχει διοργανώσει Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, Μεσογειακούς Αγώνες και 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Σήμερα στον Ελλαδικό χώρο ασχολούνται ενεργά περί τα 20 σωματεία ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του αθλήματος άλλα 26. Στο τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε, συμμετείχαν 320 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Στην προσπάθεια της καλλιέργειας του αθλήματος, ενεργή συμμετοχή έχει και ο Ναυταθλητικός Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.), ο οποίος ξεκίνησε τμήμα Κανόε – Καγιάκ. Την προσπάθεια αυτή του Ν.Ο.Τ.Κ. βοηθούν πάρα πολύ ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του ομίλου καθώς και το έμψυχο (Πρόεδρος, Δ.Σ., προπονητής) και το άψυχο υλικό (καινούργια σκάφη – κουπιά)

Σας καλούμε λοιπόν να βοηθήσετε και εσείς αυτήν την προσπάθεια για διάδοση και ανάπτυξη του Κανόε – Καγιάκ ως αθλητές του τμήματος Κανόε – Καγιάκ του Ν.Ο.Τ.Κ.

Για περισσότερες πληροφορίες: στη Γραμματεία του Ομίλου, τηλ. 210 481-0390 / 91

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης για την απώλεια του Βασίλη Δεδούση

Είσαι Τζιτζιφιώτης αν…