in

Τι είπε ο Παυλόπουλος στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας

[dropcap]T[/dropcap]ο νέο κτίριο του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Αχιλλέως, εγκαινίασε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωσε ανέφερε ότι «η οργάνωση και λειτουργία τέτοιων Σχολείων συνιστά στοιχειώδες χρέος για το κράτος». Στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «το Κράτος τότε μόνον εκπληρώνει αποτελεσματικώς την περί Παιδείας αποστολή του κατά τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 2 επ. του Συντάγματος, όταν η Παιδεία αυτή παρέχεται σ’ όσους έχουν το αντίστοιχο δικαίωμα με τρόπο που σέβεται πλήρως την αξία του ανθρώπου και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, μέσα στο αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο της αναλογικής ισότητας».

«Άρα, όταν το κράτος», συνέχισε, βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του ως προς την περί Παιδείας αποστολή του έναντι μαθητών που αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες, οφείλει να οργανώνει -και μάλιστα στο ακέραιο- τη σχετική διαδικασία, έτσι ώστε οι μαθητές με ειδικές ανάγκες να υπερασπίζονται την αξία τους και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους έχοντας τα απαραίτητα και κατάλληλα ειδικά εφόδια, τα οποία αποτρέπουν την εις βάρος τους μειονεκτική αντιμετώπισή τους σε σχέση με τους λοιπούς συμμαθητές τους. Ήτοι τα εφόδια, τα οποία επιτρέπουν σ’ όλους τους μαθητές, χωρίς αυθαίρετες διακρίσεις, να ξεκινούν, κατά το δυνατόν, από την ίδια αφετηρία»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προλόγισαν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κώστας Ανδριανόπουλος και η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μαρία Ακτύπη.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων: O πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Γαϊτάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας» Βάσω Μαργαρίτη, «Η Καλλιθέα μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος και «Τώρα Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης, ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» Γιώργος Δεδούσης, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Μπαρμπάκος, Κώστας Κόκουλος, Μανώλης Κωστάκης και Άννα Γιαννακού-Πάσχου και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ασυγκράτητο ζευγάρι κάνει σεξ μέρα-μεσημέρι σε δρόμο και κανείς δεν τους ενοχλεί

Ψαλιδόπουλος για το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας: «Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει το νέο κτίριο»