in

Γιατί να επενδύσω σε φίλτρα νερού

Τα τελευταία χρόνια, η τηλεόραση μας κατακλύζει από διαφημιστικά σποτ σχετικά με τις καινοτομίες των φίλτρων νερού και προσπαθεί να μας πείσει να επενδύσουμε και να αγοράσουμε φίλτρα νερού για να έχουμε καθαρό πόσιμο νερό.

Οι διαφημίσεις αυτές μάς κίνησαν την περιέργεια και τώρα θέλουμε να μάθουμε για ποιους λόγους είναι, τέλος πάντων, τόσο σημαντικό να αγοράσουμε φίλτρα νερού;

Τι μας προσφέρουν τα φίλτρα νερού;

Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. Επίσης, καθώς το νερό ταξιδεύει μέσα από ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης, που περιέχει σκουριά και βρωμιά, για να φτάσει έως τις βρύσες μας, έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι μας μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών.

Ο λόγος επομένως που κάνει απαραίτητη την εγκατάσταση φίλτρου νερού, είναι για να απαλλάξουμε το νερό μας από το χλώριο και τα ιζήματα.

Μην ξεχνάμε, επίσης, πόσο αναγκαίο είναι να έχουμε καθαρό νερό από τη βρύση μας, αφού η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να το πίνουμε, αλλά και στο να πλένουμε όλα μας τα φαγώσιμα καθώς και να τα μαγειρεύουμε σε αυτό.

Είναι απαραίτητο το φίλτρο νερού εάν βράζουμε το νερό που πίνουμε;

Είναι αλήθεια ότι ο βρασμός εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό. Δεν εξουδετερώνει όμως τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου. Επομένως, μόνο το φιλτραρισμένο νερό μάς παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία μέσα από όλες τις χρήσεις του νερού της βρύσης.

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο φίλτρο νερού;

  • Προμηθευόμαστε τα φίλτρα νερού, ει δυνατόν, απευθείας από τον κατασκευαστή για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια του νερού που θα φτάνει στο ποτήρι μας.
  • Επιλέγουμε τα φίλτρα νερού που αφαιρούν τη γεύση και την οσμή του χλωρίου, καθώς και τη συγκράτηση των ιζημάτων.
  • Προσέχουμε τα φίλτρα νερού που θα αγοράσουμε να είναι επώνυμα και πιστοποιημένα και όχι απλώς να έχουν ελεγχθεί.
  • Εμπιστευόμαστε τα φίλτρα νερού που είναι πιστοποιημένα από ανεξάρτητους, επίσημους φορείς και όχι απλώς εγκεκριμένα από μη αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πρόσωπα.
  • Επιλέγουμε έναν αξιόπιστο, εξειδικευμένο προμηθευτή, με υψηλή τεχνογνωσία.
  • Διαβάζουμε προσεκτικά τις περιγραφές στα φίλτρα νερού και δεν εμπιστευόμαστε απλώς την εικόνα μιας σημαίας, όπως η γερμανική ή η αμερικάνικη, πάνω στα φίλτρα. Κάτι τέτοιο δεν μας εξασφαλίζει την χώρα κατασκευής και προέλευσης.
  • Εξασφαλίζουμε ότι το φίλτρο νερού θα αντικαθίσταται τη σωστή χρονική στιγμή από εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποίησε την εγκατάστασή του.

Με λίγα λόγια, η αγορά και η εγκατάσταση φίλτρων νερού στη βρύση της κουζίνας μας είναι μια πολύ σημαντική επένδυση που μας εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και καθαρότητα στο νερό που χρησιμοποιούμε είτε για να πλύνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας είτε για να μαγειρέψουμε, αλλά πολύ περισσότερο στο νερό που πίνουμε.

Άρθρο από psyktes.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ποιες ώρες θα μείνει η Αθήνα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του Shanghai Masters με μεγάλη ανατροπή επί του Τζόκοβιτς