in

Στοίχημα: Έντεκα χρόνια χωρίς διπλό στην Ισπανία η Λίβερπουλ, διλήμματα στην Παρί

Ατλέτικο – Λίβερπουλ στη Μαδρίτη, ένα ζευγάρωμα που παραδόξως δεν δείχνει τόσο αμφίρροπο από ό,τι θα ανέμενε κανείς. Θεωρητικά, πάντα. Από τη μια όμως το… αλύγιστο της φετινής Λίβερπουλ και, από την άλλη, η παρατεταμένα μέτρια Ατλέτι, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Αλλες δύο φορές αντάμωσαν  οι δύο ομάδες στο παρελθόν, με απολογισμό 1-2-1. Το 2007-08 συναντήθηκαν σε όμιλο του Champions League και τα δύο ματς έληξαν 1-1. Και την επόμενη σεζόν, τα… έλυσαν στους ημιτελικούς του Europa League: 1-0 η Ατλέτι στη Μαδρίτη, 1-0 και η Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ», παράταση, 2-0 ο Μπεναγιούν στο 95’ και… 2-1 στο 102’ ο Φορλάν. Και η Λίβερπουλ επιστρέφει απόψε στο γήπεδο όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης εις βάρος της Τότεναμ τον Μάιο…

Η δε Ατλέτικο δεν έχει ήττα στα νοκ άουτ ως γηπεδούχος επί 13 παιχνίδια (8-3-0), η τελευταία ομάδα που έφυγε νικηφόρα ήταν ο Αγιαξ τον Μάρτιο του 1997, αλλά… στην παράταση. Σε 90λεπτο, ως γηπεδούχος, στη διοργάνωση και σε διπλά ματς (όχι ομίλων) δεν έχει ηττηθεί… ποτέ (22-5-0): τρομερό! Σε προγνωστικά ποδοσφαίρου μετράνε τέτοια στατιστικά…

Σύγκρουση… δύο κόσμων απόψε στη Βεστφαλία, η Ντόρτμουντ που αρέσκεται να αγοράζει πιτσιρικάδες και να δημιουργεί παίκτες, για να τους πουλήσει, και η Παρί Σεν Ζερμέν που… τους αγοράζει. Κεντρικό πρόσωπο βέβαια ο Τόμας Τούχελ, διάδοχος του Κλοπ το ’15 στον πάγκο της Μπορούσια, όπου έμεινε επί διετία, κι ακολούθως ανέλαβε την Παρί.

Οι δύο σύλλογοι… παραδόξως, αντάμωσαν μόνο άλλη μια φορά στην Ευρώπη, κι αυτή σε όμιλο του Europa League το 2010-11, μαζί με Σεβίλλη και Καρπάτι Λβιβ. Μάλιστα οι Βεστφαλοί έμειναν στην 3η θέση και αποκλείστηκαν πρόωρα ελέω του 2-2 στη Σεβίλλη, την τελευταία αγωνιστική ενώ στα μεταξύ τους έφεραν 1-1 στο «Βέστφαλεν» και 0-0 στο Παρίσι. Η Μπορούσια, υποδεχόμενη γαλλικές ομάδες στο Ντόρτμουντ, αριθμεί 6-3-2 (με γκολ 24-12), συμπτωματικά η τελευταία ισοπαλία είναι η προαναφερθείσα με την Παρί (και, έκτοτε, 2-0-2). Η δε Παρί έχει 3-1-4 επί γερμανικού εδάφους, η μόνη ισοπαλία… με την Ντόρτμουντ. Η οποία Ντόρτμουντ δεν έχει φέτος ήττα εντός σε τρεις διοργανώσεις  (12-4-0) ενώ η Παρί «τρέχει» σερί 20-3-0 στα τελευταία επίσημα.

Διαβάστε Εδώ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν» λέει ο πατέρας

Κυπελλούχος Ελλάδας αθλήτρια του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας!