Κώστας Ασκούνης: «Καλλιθέα μπορεί να έχει μια επόμενη καλύτερη μέρα»
in

Κώστας Ασκούνης: «Καλλιθέα μπορεί να έχει μια επόμενη καλύτερη μέρα»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊού.

Απόσπασμα τις συνέντευξης παρακάτω:

«Μετά από τέσσερις θητείες στο δήμο Καλλιθέας, δηλώνετε και πάλι παρών…

Δηλώνω και πάλι παρών διότι, ως απλός πολίτης, ζω και εγώ τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, την υποβάθμιση της αξίας της Καλλιθέας. Βλέπω με πόνο ψυχής ότι με πολύ κόπο και προσπάθεια χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια να απαξιώνεται από την αδιαφορία και ανικανότητα της σημερινής διοίκησης. Με την σημερινή διοίκηση της Καλλιθέας δεν χάθηκαν απλά 5 χρόνια προόδου και ανάπτυξης, αλλά διογκώθηκαν και βασικά προβλήματα της πόλης. Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές και πιστεύω ακράδαντα ότι με σχέδιο, προγραμματισμό και σκληρή δουλεία, η Καλλιθέα μπορεί να έχει μια επόμενη καλύτερη μέρα, μια προοπτική ζωής.

Τα «αγκάθια» της Καλλιθέας;

Το ανύπαρκτο σχέδιο της σημερινής Διοίκησης άφησε την πόλη αθωράκιστη από τα σύγχρονα προβλήματα που ανέδειξε η παρατεινόμενη κρίση και απέτυχαν ακόμα και στις βασικές αρμοδιότητες, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως: η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο οδοφωτισμός, η έλλειψη πάρκινγκ, η μη αξιοποίηση των μεγάλων δημοτικών οικοπέδων (6 και 3 στρέμματα) που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, η συντήρηση του πράσινου, η συντήρηση των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων και το βασικότερο η ανυπαρξία του ουσιαστικού κοινωνικού προσώπου του Δήμου. Η σημερινή διοίκηση εστιάζεται στις φιέστες και τα πανηγύρια και όχι στην ουσία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Καλλιθέα θέλει γενναίες παρεμβάσεις για να καλύψει τα πέντε χαμένα χρόνια.

Σε ποιους τομείς εστιάζει το πρόγραμμά σας;

Στην τοπική ανάπτυξη και στην ουσιαστική στήριξη του πολίτη, του κατοίκου και της οικογένειας. Το αναπτυξιακό μας σχέδιο λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία και την μεγάλη επισκεψιμότητα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την νέα τουριστική ανάπτυξη με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη λεωφόρο Συγγρού, το νέο ρεύμα τουριστών που δημιουργείται από το Airbnb καθώς και την προοπτική αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου. Βασικό μας μέλημα είναι η διάχυση όλων των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται από τα νέα δεδομένα στην τοπική οικονομία ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, νέες επιχειρήσεις , νέες θέσεις εργασίας και νέοι πόροι για κοινωνική πολιτική.

Είστε έτοιμος για προεκλογικές αλλά κυρίως μετεκλογικές συνεργασίες;

Διαχρονική μου άποψη είναι πως, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε μεγάλες τομές και αλλαγές αν πρώτα δεν έχεις δημιουργήσει συναινέσεις με ευρύτερες δυνάμεις. Όποιος τοποθετήσει τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του πάνω από τα προβλήματα της πόλης θα είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος επιδίωκα οι τελικές αποφάσεις να είναι προϊόν συνεργασίας και αλληλοκατανόησης και αυτό θα κάνω και στην επόμενη θητεία αν οι πολίτες μου δώσουν την εντολή. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες συνεργασίες πρέπει να έχουν προγραμματικό χαρακτήρα για την αποφυγή αθέμιτων συναλλαγών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Caprice: Η ιστορική καφετέρια που “χτίστηκε” από Καλλιθεάτες

Βίασε την ανήλικη κόρη του συνολικά 1.800 φορές μέσα σε έξι χρόνια