in

Αλλαγές στην κουζίνα

[dropcap]T[/dropcap]ο φθινόπωρο όπως και η άνοιξη είναι από εκείνες τις εποχές του χρόνου που συνήθως μας καταβάλλει ένα αίσθημα και μια ανάγκη για αλλαγές. Έτσι συχνά, σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης μάς κάνουν να θέλουμε να βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας και στο σπίτι μας.

Μια καλή λύση για αλλαγές είναι ο χώρος της κουζίνας. Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού που περνάμε αρκετές ώρες, μαγειρεύοντας ή πίνοντας καφέ με τους φίλους μας, αν έχουμε αρκετό χώρο και κάποια τραπεζαρία εκεί.

Τι μπορείτε λοιπόν να αλλάξουμε στην κουζίνα;

  • Φτιάξτε μια όμορφη τραπεζαρία: Εφόσον το σπίτι σας δεν έχει ξεχωριστό δωμάτιο για να το κάνετε τραπεζαρία, μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε μια στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Μελετήστε τον χώρο και δείτε που θα ταίριαζε ένα όμορφο τραπεζάκι για να τρώτε εσείς και οι φίλοι σας. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αυτή, όλα τα άλλα γίνονται.
  • Φτιάξτε ένα μπαράκι: Μπορεί να μην διοργανώνετε συχνά dinner parties λόγω του περιορισμένου χώρου σας αλλά σίγουρα θα καλείτε φίλους σας στο σπίτι για ένα ποτό. Μπορείτε να το φτιάξετε σε μια γωνιά του σαλονιού σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της βιβλιοθήκης σας ή της ντουλάπας.
  • Μην φοβηθείτε να εκτεθείτε: Προσθέστε προσωπικότητα στο χώρο σας επιλέγοντας συσκευές σε διάφορα χρώματα ή διαλέξτε ιδιαίτερα σερβίτσια που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας. Είναι πολύ όμορφο ένα μικρό σπίτι να έχει όλα του τα πράγματα σε κοινή θέα εφόσον βέβαια αυτά είναι όμορφα. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε να μην βάλετε πορτάκια στα ντουλάπια της κουζίνας σας για να φαίνονται μονίμως τα όμορφα κουζινικά σας.
  • Οργανώστε τον χώρο σας: Μπορεί να μην έχετε χώρο για συρτάρια και πολλές ντουλάπες αλλά σίγουρα έχετε τοίχους, τους οποίους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να οργανώσετε τέλεια τη ζωή και την καθημερινότητά σας.
  • Αλλαγή ενιαίου χώρου κουζίνας – σαλονιού: Αν η κουζίνα μας αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ενιαίο χώρο με το σαλόνι μπορούμε να ρυθμίσουμε έτσι τα έπιπλα του σαλονιού μας, να γυρίσουμε τους καναπέδες με την πλάτη προς την κουζίνα, κι έτσι να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για δυο ξεχωριστά δωμάτια.

Αυτές και πολλές ακόμα ιδέες μπορείτε να βρείτε σε περιοδικά, στο διαδίκτυο ή ακόμα και να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου ειδικού, κάποιου διακοσμητή εσωτερικών χώρων, ώστε να κάνετε την πιο πετυχημένη ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα, δημιουργώντας μια κουζίνα πρακτική και ταυτόχρονα στιλάτη και μοντέρνα, η οποία θα διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς όμως να δείχνει φορτωμένη με πολλά έπιπλα.

Όπως κι αν αποφασίσετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, να θυμάστε να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των χρωμάτων και των υλικών, ώστε αυτά να συνδυάζονται αρμονικά με τους υπόλοιπους χώρους και πολύ περισσότερο με την τραπεζαρία και το σαλόνι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Γιατί χρησιμοποιούμε το χόλτερ πιέσεως;

Ποιες ώρες θα μείνει η Αθήνα χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη